enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,1564
EURO
36,6793
ALTIN
2.956,96
BIST
10.025,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
12°C

Diş hekimi süt dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı ve uyardı!

Diş hekimi süt dişlerin neden çekilmemesi gerektiğini açıkladı ve uyardı!
Advert
26.12.2024 14:14
0
A+
A-

Çocukların Süt Dişleri: Doğal Süreçle Dökülmeli

Diş Hekimi José Luis Alonso, çocukların süt dişlerinin doğal süreçle dökülmesi gerektiğini vurguluyor. Alonso, alttaki kalıcı dişlerin çıkabilmesi için süt dişlerinin “tek tek dökülmesi” ve köklerinin “pürüzsüzleşmesi” gerektiğini belirtiyor. Bu sürecin çocuğa herhangi bir travma yaşatmadan gerçekleşmesi önemli.

Süt dişlerinin düşme süreci büyük ölçüde genetik faktörlere bağlıdır, bu nedenle her çocuğun durumu farklı olabilir. Bazı çocuklarda süt dişleri daha uzun süre kalabilir. Ancak beklenenden daha uzun süre düşmeyen süt dişleri varsa, altında kalıcı dişin olmadığı veya “agenezi” adı verilen bir durum söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda röntgen çekimi gereklidir.

Uzun süre kalan süt dişleri genellikle çıkarılır. Zira süt dişinin kökü zamanla erir ancak altında dişi tahrip eden başka bir diş olmadığı için bu diş uzun süre dayanabilir.

Ayrıca, yirmilik dişlerin zamanla evrimsel olarak yok olacağı belirtiliyor. Bu, evrimsel bir süreçtir ve insanlar artık bu dişlere ihtiyaç duymazlar. Alonso, “Ağzımızda her geçen gün daha az yer kalıyor ve artık yirmilik dişi olmayan, hatta yan kesici dişi olmayan insanlar bile var” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.