enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7452
EURO
36,6111
ALTIN
2.957,73
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
16°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Tüm şirketleri kapsayacak: İnternet aboneliğinde yeni dönem

Tüm şirketleri kapsayacak: İnternet aboneliğinde yeni dönem
Advert
01.12.2024 15:53
1
A+
A-

Türkiye’nin İnternet Hızı Sorunu ve Çözüm Önerisi

Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük internet hızına sahip ülkelerden biri konumunda. Bu sorunu çözmek için son yıllarda artan fiber altyapı yatırımları henüz istenen seviyeye ulaşamadı.

Büyükşehirlerin bazı bölgelerinde bile bulunmayan hızlı internet altyapısı, kırsal kesimlerdeyse dünya standartlarının çok altında bir hizmet sunuyor. Türk Telekom, Turkcell ve diğer özel şirketler yatırım yaparak oluşturdukları özel ağlar, yalnızca kendi abonelerine hizmet veriyor.

Ortak Altyapı Çözümü

Hükümet, milyonlarca vatandaş için daha uygun fiyatlı ve daha hızlı internet sağlamak üzere yeni bir proje başlattı. Reuters’ın bir hükümet yetkilisine dayandırdığı habere göre, Türkiye ortak bir fiber altyapı yaratma planı üzerinde çalışıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ekim 2024’te verdiği bir röportajda fiber altyapının yetersizliğine dikkat çekmiş ve telekom şirketlerinden bağımsız bir altyapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Altyapı paylaşımının gündeme gelmesiyle birlikte hükümetin, yatırım yükünü yalnızca telekom operatörlerine yüklemekten kaçınmak istediği düşünülüyor. Altyapı için ödenecek kira bedelinin önemli bir faktör olması beklenirken, bu yeni düzenleme fiber ağ erişiminde rekabeti artırabilir ve Türk Telekom’un hakim konumunu etkileyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.