enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4888
EURO
36,2725
ALTIN
2.958,62
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Kalp hastalığı olanlar: Bu takviyeden uzak durun!

Kalp hastalığı olanlar: Bu takviyeden uzak durun!
Advert
07.11.2024 14:18
1
A+
A-

Omega-3’ün Faydaları ve Riskleri

Omega-3 yağ asitleri sağlığımız için hayati önem taşır ve birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı olur. Vücudumuz kendi başına omega-3 üretemez, bu nedenle besinlerden almamız gerekir. En iyi omega-3 kaynakları balıklardır, özellikle yağlı balıklar.

Omega-3 Kapsüllerine Dikkat!

Yeterli omega-3 alamıyorsanız, kapsüller almayı düşünebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, bu takviyeler herkes için uygun değildir, özellikle de kalp hastalığı olanlar için.

Omega-3’ten Uzak Durmanız Gereken Hastalıklar

Kalp rahatsızlığı olan kişiler, ek omega-3 almadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır. araştırmalar, ek omega-3’ün bu kişilerde atriyal fibrilasyon riskini artırabileceğini göstermiştir. Omega-3, felçlere neden olabilecek bir kardiyak aritmidir.

Aşırı omega-3 alımı ayrıca kanama eğilimini artırabilir ve kalp hastalığı olanlarda kardiyak aritmilere yol açabilir. Kan pıhtılaşma süresini uzatabilir ve bağışıklık sistemini bozabilir.

Optimum Omega-3 Miktarı

Reçetesiz satılan omega-3 takviyelerinin içeriği değişkendir, bu nedenle kesin bir dozaj önermek zordur. Doktorunuz, kandaki omega-3 indeksini belirleyerek ihtiyacınız olan miktarı belirleyebilir.

Haftada iki kez uskumru, ringa balığı, sardalya veya somon gibi yağlı deniz balığı yemek omega-3 ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olabilir. Omega-3 ayrıca keten tohumu, ceviz, kolza tohumu ve soya fasulyesi yağında da bulunur.

Hamile ve emziren kadınlar ile büyüme çağındaki çocuklar ve gençler için ek omega-3 takviyesi önerilir. Ancak her zaman önce bir doktorla görüşmelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.