enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Esenyurt’ta kadınlar meme kanserine karşı bilinçlendirildi

Esenyurt’ta kadınlar meme kanserine karşı bilinçlendirildi
Advert
26.10.2024 13:11
0
A+
A-

Meme Kanseri Farkındalık Semineri Esenyurt’ta Gerçekleşti

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Esenyurt Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir seminer düzenlendi.

Erken Teşhisin Önemi Vurguladı

Seminere Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan, Genel Cerrah Doç. Dr. Ebru Esen ve Psikiyatr Dr. Öğr. Üyesi Levent Tekin konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, meme kanseri tedavisinde erken teşhisin önemini vurguladı.

Psikolojik Etkiler de Ele Alındı

Seminerde meme kanserinin sadece fiziksel değil, psikolojik etkileri de ele alındı. Uzmanlar, hastalığın görülme sıklığının arttığını ancak erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini belirtti.

Ücretsiz Mamografiler

Etkinlikte, 40 yaş üstü kadınlar ücretsiz mamografi ve ön muayene için anlaşmalı hastanelere yönlendirildi. Ayrıca, vatandaşların soruları yanıtlandı.

Başkan Özer’in Desteği

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, etkinliğe destek veren doktorlara ve hastane yönetimine plaket takdim etti. Başkan Özer, meme kanseri farkındalığının önemine dikkat çekti ve belediyenin kadınlara yönelik sağlık hizmetlerini genişlettiğini belirtti.

Mamografi Hizmetleri

Başkan Özer, meme kanseri taramaları için yapılan çalışmalardan bahsederek daha önce 356 kadına mamografi hizmeti sunduklarını, katılımın yoğun olduğunu ifade etti. Belediyenin ayrıca rahim ağzı sağlık taramaları, mobil sağlık aracı hizmetleri ve sosyal danışmanlık gibi alanlarda da kadınlara destek sağladığını vurguladı.

Vatandaşların Mutluluğu

Etkinliğe katılan vatandaşlar Aynur Kara ve Songül Günay, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kara, belediyenin ücretsiz mamografi imkanı sunmasını övdü. Günay ise bu tür seminerlerin okullarda da verilmesi gerektiğini ve bilgilenmenin sağlıklarına dikkat etmeleri için önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.