enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2400
EURO
37,0704
ALTIN
3.017,50
BIST
8.919,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Özel harekat müdahale etti: Teröristler kendilerini patlattı

Özel harekat müdahale etti: Teröristler kendilerini patlattı
Advert
24.10.2024 08:32
2
A+
A-

Ankara’da TUSAŞ’a Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisinde dün meydana gelen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi de yaralandı.

Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Özel harekatın müdahalesi üzerine teröristler kendilerini patlattı.

Saldırının Seyri

İki terörist, şoförünü öldürdükleri taksiyle TUSAŞ’ın önündeki sivillere ateş ederek tesise yöneldi. Saldırıyla birlikte TUSAŞ içinden de patlama ve silah sesleri duyuldu. Çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Saldırıdan sonra Jandarma özel harekat, tesise geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bakan Yerlikaya: Büyük İhtimalle PKK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda biri kadın iki teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Kimlik çalışmalarının devam ettiğini, büyük ihtimalle PKK’nın saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Yaralılar Durumu

Yerlikaya, yaralı 7 kişinin Bilkent Şehir Hastanesi’nde olduğunu, 4’ünün durumunun iyi olduğunu belirtti. İki yaralının durumu ağır, biri Bilkent Şehir Hastanesi’nde, diğeri Etlik Hastanesi’nde tedavi görüyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Özel Harekatı Tebrik Etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, özel harekat görevlilerinin kararlılığı ve cesaretini övdü. Anında müdahale etmeselerdi, daha ağır bir tablo yaşanabileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.