enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2944
EURO
37,1679
ALTIN
3.012,07
BIST
8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Finans müdürü moda devini 100 milyon euro dolandırdı

Finans müdürü moda devini 100 milyon euro dolandırdı
Advert
24.10.2024 20:23
2
A+
A-

Fransız İç Mimarın Milyon Dolarlık Dolandırıcılığı

Fransız iç mimar Aurélie Bard, Kiabi’nin finans müdürü olarak çalışırken şirketi 100 milyon euro dolandırdı. Volksbank hesabına aktardığı parayı kısa sürede başka bir bankaya göndererek paranın izini kaybettirdi. Dolandırıcılıktan sabıkası olan Bard, Kiabi’ye sahte referanslarla girmeyi başarmıştı.

Para Kayboldu

Bard, Volkswagen Düsseldorf Neuss’ta açtığı hesaba aktardığı parayı kısa süre sonra başka bir bankaya yönlendirdi. Bu işlem, paranın izinin kaybolmasına neden oldu. Kiabi, durumu fark edip bankaya parayı geri alma talebinde bulundu ancak para yurt dışına çıkmıştı.

Lüks Yaşam

Bard, dolandırıcılıktan elde ettiği parayla lüks bir yaşam sürmeye başladı. Florida’da tanınan bir iç mimar oldu, ünlü bir yaşam tarzı dergisine kapak oldu ve sosyal medyada lüks yaşamını paylaştı. Bu gösterişli yaşamı, yakalanmasına yol açtı.

Tutuklandı

Bard’ın düşüşü, Yunanistan’ın Mykonos adasında düzenlenen bir partide başladı. Özel jetle Korsika’ya kaçarken yakalandı ve tutuklandı. Şu anda Fransa’da tutuklu bulunan Bard’ın iade edilip edilmeyeceği belli değil.

Soruşturma

Volksbank, dolandırıcılığın merkezinde yer alıyor. Kiabi, parayı geri almak için hukuki süre başlattı. Düsseldorf savcılığı olayı dolandırıcılık ve belge sahteciliği olarak soruşturuyor.

Para Akıbeti

100 milyon euronun izini süren yetkililer, paranın büyük kısmının bir Türk bankasında olduğunu tahmin ediyor ancak kesin bir bilgi yok. Kiabi, parayı geri almak için uluslararası hukuki süreçleri takip ediyor.

Düsseldorf savcılığı, yargı sürecinin uzun olabileceğini açıkladı. Aurélie Bard’ın önümüzdeki aylarda mahkemeye çıkması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.