enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2342
EURO
37,0155
ALTIN
3.023,40
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Lionel Messi, yıllar sonra Avrupa devlerine karşı oynayacak: Resmen açıklandı

Lionel Messi, yıllar sonra Avrupa devlerine karşı oynayacak: Resmen açıklandı
Advert
20.10.2024 12:01
0
A+
A-

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’na Inter Miami Katılacak

David Beckham’ın sahip olduğu Inter Miami, 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda mücadele etmek üzere son katılımcı olarak ilan edildi. Turnuva, 15 Haziran – 3 Temmuz 2025 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek.

Bu prestijli turnuvada Avrupa’dan 12, Güney Amerika’dan 6, Asya, Afrika ve Kuzey Amerika’dan 12 ekip yer alacak. Ev sahibi ABD’nin yanı sıra Okyanusya’dan bir kulüp daha katılım gösterecek. Son ve 32. takım hakkı, 2024 Copa Libertadores şampiyonuna ayrıldı.

Inter Miami Tarih Yazıyor

Inter Miami, MLS Supporters’ Shield ödülünü kazanarak bu turnuvada yer almaya hak kazandı. Açıklama, dünya yıldızı Lionel Messi’nin Inter Miami’nin puan rekorunu kırmasına yardımcı olmak için bir maçta hat-trick yaptığı duyurunun hemen ardından geldi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Miami’nin başarısını övdü: “ABD’de üstün oyununuzu sürekli olarak sergilediniz. Bu nedenle, dünyanın en iyi kulüplerinden biri olarak 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’na katılma hakkınız için sizi tebrik ediyorum.”

Messi ve Yıldızlar Sahne Alacak

Inter Miami, Lionel Messi, Sergio Busquets ve Luis Suarez gibi dünya yıldızlarıyla birlikte turnuvada yer alacak. Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Inter Milan, Porto ve Benfica gibi Avrupa devleri de mücadele edecek.

ABD’nin sekiz farklı şehrinde sekiz stadyumda oynanacak maçlar arasında Inter Miami’nin evi Hard Rock Stadyumu da bulunuyor. Final, New Jersey’deki MetLife Stadyumu’nda oynanacak.

FIFA’nın Eleştirilen Formatı

FIFA’nın Kulüpler Dünya Kupası’nı 32 takıma genişletme kararı, yoğun maç takvimleri nedeniyle eleştirilere yol açtı. UEFA’nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi grup aşamalarına iki ek maç eklemesi, kulüplere ve oyunculara daha fazla yük bindirdi.

FIFPro ve Avrupa Ligleri, FIFA’nın “oyun üzerindeki gücünü kötüye kullandığını” iddia ederek Avrupa Komisyonu’na şikayette bulundu.

Son Kulüpler Dünya Kupası, Manchester City tarafından İngiltere’den temsil edilerek kazanıldı. 2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın kura çekimi, Aralık ayında yapılacak. ABD’de düzenlenecek olan turnuvanın futbolseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.