enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Ukrayna, Rus ordusunun kritik elektronik fabrikasını vurdu

Ukrayna, Rus ordusunun kritik elektronik fabrikasını vurdu
Advert
19.10.2024 14:02
2
A+
A-

Rusya’nın Kremniy El Fabrikası Ukrayna İHA Saldırısında Hasar Gördü

19 Ekim gecesi, Rusya’nın Bryansk kentindeki Kremniy El yarıiletken elektronik fabrikasında bir yangın çıktı. Yangının, Ukrayna’ya ait bir insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından çıktığı bildirildi.

Kremniy El, Pantsir hava savunma sistemleri ve İskender füze sistemleri gibi Rus savunma üretiminde kullanılan bileşenleri üreten Rusya’daki en büyük mikroelektronik tesislerinden biridir. Tesis, Ukrayna’nın Sumy bölgesine 100 kilometre uzaklıkta yer almaktadır ve daha önce de Ağustos 2023’te saldırıya uğramıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, hava savunmasının Bryansk bölgesi üzerinde 13, Belgorod bölgesi üzerinde 6, Rostov bölgesi üzerinde 2 ve Belgorod bölgesi üzerinde 1 Ukrayna İHA’sını düşürdüğünü açıkladı. Sabahın erken saatlerinde Bryansk bölgesi üzerinde 4 İHA’nın daha düşürüldüğü bildirildi.

Rus medyası, yerel halk tarafından çekilen ve fabrikada en az bir patlama ve yükselen dumanları gösteren videolar yayınladı.

Bryansk Valisi Alexander Bogomaz, Ukrayna saldırısı sonucu “boş bir binada” yangın çıktığını ve yangının Rus itfaiyesi tarafından söndürüldüğünü belirtti. Vali, herhangi bir can kaybı olmadığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.