enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2308
EURO
37,0045
ALTIN
3.022,06
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Türkiye, Çin’den sonra dünyada en fazla sahte ürün üreten ikinci ülke

Türkiye, Çin’den sonra dünyada en fazla sahte ürün üreten ikinci ülke
Advert
19.10.2024 15:04
2
A+
A-

Türkiye, Çin’in Ardından Dünyanın En Fazla Sahte Ürün Üreten Ülkesi

Tarım ve Orman Politikalarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Türkiye’nin dünyada en fazla sahte ürün üreten ikinci ülke olduğuna dikkat çekti. Adem, sahteciliğin tekstil, inşaat, ev eşyaları ve gıda sektörlerini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı.

Gıda Sahteciliği Yaygın

Adem, sucuk, köfte, mantı gibi ürünlerde kanatlı eti ve sakatat kullanımı, peynirde bitkisel yağ ve natamisin gibi maddelerin aşırı kullanımının gıda güvenliğini tehdit ettiğini belirtti. Adem, gıda sahteciliğinin restoran ve toplu tüketim alanlarında da yaygın olduğunu ifade etti.

Yasal Düzenlemeler Yeterli Değil

Adem, mevcut yasal düzenlemelerin caydırıcı olmadığını belirterek, cezaların artırılması ve üreticileri daha şeffaf uygulamalara yönlendirecek değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

Acil Eylem Planı Zorunlu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetim kapasitesinin artırılması gerektiğini savunan Adem, en etkili çözümün bağımsız bir Gıda Teşkilatı kurulması olduğunu belirtti. Bu teşkilatın gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

İş Birliği Önemli

Adem, Türkiye’nin gıda güvenliği sorununu çözmek için kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapmasının şart olduğunu vurguladı. Vatandaşların sağlığı ve ülkenin geleceği için bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.