enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı: Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri…

Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı: Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri…
Advert
19.10.2024 11:16
2
A+
A-

Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de Yayınlandı

Giriş

Öğretmenlik Meslek Kanunu, 38 maddeden oluşan haliyle Resmi Gazete’de yayımlanarak öğretmen atamaları, eğitim çalışanlarına yönelik şiddette ceza oranlarının artırılması gibi çeşitli düzenlemeleri içeriyor.

Kanunun Kapsamı

Kanun, öğretmenlerin seçimi, eğitimi, atanması, hakları, sorumlulukları, kariyer basamakları ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususları ele alıyor. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasıyla ilgili konuları düzenliyor.

Öğretmenlik Tanımı

Kanun, öğretmenliği özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlıyor ve öğretmenlik yapacak kişilerde aranan nitelikleri belirtiyor. Nitelikler, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisini kapsıyor.

Milli Eğitim Akademisi

Kanunla birlikte öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve görevde yükselmesi için Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Akademi, eğitim programları hazırlayacak ve uygulayacak. Ayrıca öğretmenlerin dijital yeterliklerini kazandıracak faaliyetler planlayacak.

Öğretmen Adaylarının Eğitimi

Öğretmen adayları, Milli Eğitim Akademisi’nde hazırlık eğitimi alacaklar. Hazırlık eğitiminin süresi 4 veya 3 dönem olacak. Adaylar, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan eğitimde başarısız olmaları durumunda akademiyle ilişkileri kesilecek.

Öğretmen Adaylarına Yapılacak Ödeme

Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde her ay belirli bir tutarda ödeme yapılacak. Ödeme miktarı, gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak.

Sözleşmeli Öğmenler

Milli Eğitim Akademisi’nde hazırlık eğitimini tamamlayanlar, sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklar. 3 yıllık çalışma süresinin sonunda sözleşmeli öğretmenler, görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.