enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2308
EURO
37,0045
ALTIN
3.022,06
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Gram altın 3 bin TL’ye dayandı: İşte yıl sonu için yeni tahminler!

Gram altın 3 bin TL’ye dayandı: İşte yıl sonu için yeni tahminler!
Advert
19.10.2024 11:11
1
A+
A-

Sarı Maden Rekor Kırdı

Geçen hafta 3.000 TL seviyesinde kapanan gram altın, yeni bir zirveye ulaştı. Son 24 saatte %1,49 oranında artarak alış fiyatı 2.997,87 TL, satış fiyatı ise 2.998,46 TL oldu.

Altın, Orta Doğu’daki savaşın devam etmesi, Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesi, ABD’deki olumlu ekonomik veriler ve Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin etkisiyle rekor kırdı.

Küresel piyasalardaki ons altın fiyatı ve döviz kurundaki dalgalanmalar, gram altının değerini doğrudan etkiliyor.

Altına Yatırım Yapanlara Öneriler

Elinde altın bulunanların sabırlı olmaları tavsiye ediliyor. Uzmanlar, altın fiyatlarının daha da yükselebileceğine inanıyor.

Alım fırsatı arayanların ise acele etmemeleri gerekiyor. Uzmanlar, altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceği ve dolar veya euro gibi alternatif yatırımlara yönelmenin daha mantıklı olabileceği görüşünde.

Yıl Sonu Altın Tahmini

Piyasa uzmanlarına göre, yıl sonuna doğru altın fiyatlarında düşüş yaşanabilir. Dolayısıyla, şu an altın almak için uygun bir zaman olmayabilir. Ancak uzmanlar, önümüzdeki günlerde tekrar 3.000 TL’nin üzerine çıkabileceğini belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.