enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Hastane ihalesinden yine damat çıktı

Hastane ihalesinden yine damat çıktı
Advert
17.10.2024 05:06
0
A+
A-

**Ordu Şehir Hastanesi İhalesinde Skandal**

Yükselen enflasyon ve kamu kurumlarının öngörüsüzlüğü hastane inşaatlarını sekteye uğrattı, Ordu Şehir Hastanesi de bunlardan biriydi.

2021’de tamamlanması planlanan hastane, zamanında bitirilemedi. Tekrar ihaleye çıkıldı ve her iki ihaleyi de kazanan şirket, tanıdık bir isim çıktı.

2021’de 1,188 milyar liraya ihale edilen hastane, 750 günde tamamlanacaktı. Ancak yapılamayan hastane için 4,7 milyar liralık bir ikmal ihalesi açıldı. Böylece hastanenin maliyeti dört yılda 5,888 milyar liraya ulaştı.

İlk ihaleyi alan ve inşaatı tamamlayamayan firma, ikinci ihaleyi de kazandı. İhalenin kazananı olan Ahes İnşaat’ın kurucusu, TOKİ Eski Başkan Yardımcısı ve AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik’in damadı Mücahid Hamza Ekşi.

Sağlık Bakanlığı 2020 yılında ilk ihaleyi Ekşioğlu ve Ahes İnşaat Ortaklığı’na verdi. İkinci ihaleyi ise yine Ekşi ailesine ait Ahes İnşaat ile Misek İnşaat Ortaklığı kazandı.

Ahes İnşaat, “deprem konutları” ile adını duyurdu. Firmanın ikinci ihaleyi kazanmasının ardından, Ordu Şehir Hastanesi’nin 400 gün içinde tamamlanacağı açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.