enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2265
ALTIN
2.987,61
BIST
8.945,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İnternetin karanlık tarafına büyük darbe: En büyük iki pazar çökertildi

İnternetin karanlık tarafına büyük darbe: En büyük iki pazar çökertildi
Advert
12.10.2024 11:45
2
A+
A-

Dark Web’deki Bohemia ve Cannabia Siteleri Hollanda Polisi Tarafından Kapatıldı

Hollanda polisi, uluslararası işbirliği ile dark web’in en büyük iki online pazarı Bohemia ve Cannabia’yı kapattı. Bu siteler, yasadışı mallar, siber suç hizmetleri ve uyuşturucuların satışına aracılık ediyordu. Operasyon, İrlanda, İngiltere ve ABD’nin desteğiyle 2022 yılında başlatıldı ve çok sayıda tutuklama yapıldı.

En Gelirli Dark Web Pazarı

Bohemia, 82.000 reklam ve aylık 67.000 alışverişle internetin karanlık yüzündeki en kazançlı online pazardı. Sahiplerinin 2023 Eylül’üne kadar 12 milyon Euro gelir elde ettiği tahmin ediliyor. Polis, bazı satıcıların Hollanda’dan paketler gönderdiğini belirledi. Sadece Hollanda’dan 14.000 yasadışı alışveriş yapıldı ve toplam maliyet 1,7 milyon Euro’ya ulaştı.

Hollanda’dan Tutuklamalar

Hollanda polisi, site yöneticilerinden ikisini tespit ederek tutukladı. Ayrıca 8 milyon Euro değerinde kripto para ve iki araca el konuldu.

“Görünmez Değiller”

Hollanda’nın Ulusal Soruşturma ve Müdahaleler Operasyon Birimi Başkanı Stan Duijf, dark web kullanıcılarının anonim olmadığına dikkat çekti. Polis ve yargının suçluları takip ettiğini ve uluslararası işbirliği sayesinde bu tür pazarların itibarının zedelendiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.