enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5228
EURO
36,1589
ALTIN
2.973,78
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Parçalı Bulutlu
12°C

Neden acıya katlanmamalısınız: Nörologlar açıklıyor!

Neden acıya katlanmamalısınız: Nörologlar açıklıyor!
Advert
09.10.2024 12:11
5
A+
A-

Ağrının Tedavisi: Sürekli Ağrıların Yönetimi

Ağrı, vücudumuzun hasar veya hastalık uyarısında verdiği doğal bir sinyaldir. Akut veya kronik olarak kendini gösterir.

Akut ağrı genellikle yaralanmalar veya iltihaplanmalarla ilişkilidir ve sebep ortadan kalkınca geçer. Kronik ağrı ise 3 aydan uzun süren ağrıyı ifade eder ve artrit, migren ve omurga rahatsızlıkları gibi çeşitli sağlık sorunlarından kaynaklanabilir.

Kronik ağrıların tedavisi yaşam kalitemizi artırmanın yanı sıra depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunları da önlemeye yardımcı olur. Uzun süreli ağrılar genel sağlığımızı olumsuz etkileyerek başka hastalıkların gelişme riskini de yükseltebilir. Bu nedenle kronik ağrıları ihmal etmeden tedavi etmek önemlidir.

Ağrıyı hafifletmek için sıklıkla ağrı kesiciler, iltihap gidericiler, kas gevşeticiler ve antidepresanlar kullanılır. Ancak bu ilaçların uzun süreli kullanımı mide-bağırsak problemleri, yüksek tansiyon ve bağımlılık gibi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bu sebeple her hastaya uygun ilaç ve doz seçiminin mutlaka doktor kontrolünde yapılması şarttır.

Opioidler, kanser ağrısı gibi şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılan güçlü ağrı kesicilerdir. Ancak bağımlılık riski yüksek olduğundan sadece ağır vakalarda ve sıkı tıbbi gözetim altında reçete edilirler.

Sürekli veya yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ağrılar için ilk adım aile hekiminize başvurmaktır. Doktorunuz muayene ettikten sonra sizi nörolog, romatolog veya travmatolog gibi ilgili bir uzmana yönlendirecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.