enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

L’oréal Türkiye, bilim tutkusunu genç öğrencilere aşılıyor

L’oréal Türkiye, bilim tutkusunu genç öğrencilere aşılıyor
Advert
09.10.2024 14:21
1
A+
A-

L’Oréal ve UNESCO’nun Bilim Kadınlarına Ödül Töreni

L’Oréal Türkiye ve UNESCO iş birliğiyle yürütülen “Bilim Kadınları İçin” Programı, bu yıl da bilim dünyasına damgasını vuruyor. Program kapsamında, dört yetenekli bilim kadını ödüllendirildi ve Türkiye’nin bilimsel başarıları uluslararası arenaya taşındı.

Program ayrıca, Doğu Anadolu’daki çocuklara bilim sevgisi aşılamayı hedefleyen Bilim Seferberliği ile iş birliği yapıyor. L’Oréal Türkiye, bölgede daha önce hiç bilim kadını ödül almamış olmasından yola çıkarak, 1000’e yakın çocuğa bilim setleri dağıtacak ve geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunacak.

L’Oréal Türkiye, kadınların bilimdeki varlığını artırmak ve projelerini görünür kılmak için yürüttüğü bu programla 124 bilim kadınına destek oldu. Program bu yıl, genç bilim kadınlarının projelerine 200 bin TL’lik bir katkı sundu. L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Bilimde güçlü olan toplumların bir adım önde olduğunu biliyoruz. Amacımız, Türk bilim kadınlarının bilinirliğini artırmak ve daha fazla kadını bilimde başarılı kılmak” dedi.

Ödüle layık görülen dört çığır açıcı proje:

  • Meme kanserinin tedavisindeki akciğer ve beyin metastazlarının 3 boyutlu modellemesi (Dr. Ece Öztürk)
  • Ağız mikrobiyatasının evriminin antik DNA incelemeleriyle araştırılması (Dr. Gülşah Merve Kılınç)
  • Güneş ışığıyla atık suların temizlenip yeşil hidrojen üretilmesi (Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek)
  • Bitki bazlı bileşenlerle sürdürülebilir LED üretimi (Dr. Zeliha Soran Erdem)

Ödül töreninde onur konuğu olan Prof. Dr. Bilge Demirköz, L’Oréal Türkiye’nin bilim kadınlarını destekleyerek bilim dünyasında daha fazla kadının sesini duyurmasına yardımcı olduğunu vurguladı. “Bu program, yalnızca bilimsel projelere değil, aynı zamanda kadınların toplumdaki yerini güçlendirmeye de katkı sağlıyor” dedi.

L’Oréal Türkiye, bilim kadınlarına maddi ve manevi destek sunarak, cam tavanları kırılmasına yardımcı oluyor. Bugüne kadar ödül kazanan bilim kadınlarının %80’i, akademik kariyerlerine profesör ve doçent olarak devam ediyor.

L’Oréal Türkiye, bilim kadınlarını desteklemeye ve bilimde cinsiyet eşitliği için mücadele etmeye devam ederken, Doğu Anadolu’daki öğrencilere bilim setleri dağıtarak onların bilimle tanışmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.