enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Gizemli köprünün dairesel inşa edilme sebebi duygulandırdı

Gizemli köprünün dairesel inşa edilme sebebi duygulandırdı
Advert
09.10.2024 10:37
2
A+
A-

Dairesel Laguna Garzón Köprüsü: Lagünü Koruyan Yenilikçi Tasarım

Uruguay’daki Laguna Garzón Köprüsü, alışılmadık dairesel şekliyle öne çıkıyor. Tek yönlü yollarla tasarlanan köprü, lagünü rahatlıkla geçmeyi sağlıyor ve sürücülerin gergin trafik sıkıntısı olmadan manzarayı seyretmelerine olanak tanıyor.

Rafael Viñoly Architects tarafından tasarlanan köprü, dünyanın dört bir yanındaki çarpıcı yapılara imza atan bir firmanın elinden çıkıyor. Tasarım hedefleri arasında lagünün çevresine minimum düzeyde zarar vermek ve kuş türlerini korumak yer alıyor.

Köprü, 450 tondan fazla çelik, 40 kilometre germe kablo ve 3.500 metreküp betonla inşa edildi. Çevre dostu tasarımı sayesinde su yüzeyinde minimum gölgelenme sağlıyor ve güneş ışığının suya daha iyi ulaşmasına izin veriyor.

Köprünün dairesel şekli aynı zamanda sürücüleri yavaşlamaya zorluyor, böylece bölgenin doğal güzelliklerini fark etme şansları artıyor. Köprünün iki yanında bulunan yaya yolları, manzaranın tadını çıkarmak isteyenler için de harika bir fırsat sunuyor.

Laguna Garzón Köprüsü, sadece yaratıcı bir tasarım değil, aynı zamanda çevreye saygılı ve insanlara keyifli bir deneyim sunan bir yapı. Bu yenilikçi köprü, tasarım ve doğanın nasıl uyum içinde olabileceğinin bir kanıtıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.