enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C

İktidarın ‘imam hatip’ politikası: 50 kişilik sınıflarda eğitime yol açtı

İktidarın ‘imam hatip’ politikası: 50 kişilik sınıflarda eğitime yol açtı
Advert
07.10.2024 11:24
1
A+
A-

Okullardaki Sınıf Yoğunluğu Eğitimi Etkiliyor

Eğitim-İş Elazığ İl Temsilcisi Özgür Şahin, sınıflarda öğrenci sayısının fazla olmasının öğretmenlerin verimliliğini azalttığını vurguladı. Şahin, “İmam Hatip ortaokulu ve liselerinde sınıflar 15-20 kişilikken, aynı mahalledeki diğer okullarda 40-50 kişilik olabiliyor. Bu durum vatandaşların çocuklarını imam hatiplere göndermemesi yönünde bir eğilime yol açıyor ve okullarda dengesizliklere neden oluyor” dedi.

40-50 Kişilik Sınıflarda Eğitim

Eğitimde yaşanan sorunlar artıyor. Çocuklarını imam hatiplere göndermek istemeyen veliler, kendi semtlerindeki okullara kayıt yaptırmayı tercih ederek başka okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Okullaşma oranının düşük olması nedeniyle öğrenciler 40-50 kişilik sınıflarda eğitim almak zorunda kalıyor.

“Veliler Çocuklarını İmam Hatiplere Göndermek İstemiyor”

İmam hatip okullarının sayısının artması nedeniyle velilerin çocuklarını başka okullara kayıt ettirdiğini belirten Şahin, şunları söyledi:

  • Hükümet imam hatip okullarına diğer okullardan daha fazla önem veriyor.
  • İmam Hatip ortaokulu ve liselerinde sınıflar 15-20 kişilikken, aynı mahalledeki diğer okullarda 40-50 kişilik olabiliyor.
  • Sınıfların fazla yoğun olması verimi düşürüyor çünkü öğretmenler tüm öğrencilere yetişemiyor.
  • Hükümet imam hatip okullarına daha fazla destek sağlıyor.
  • Elazığ’da çok fazla imam hatip okulu var ve veliler bazı okulların dönüştürülmesini istiyor. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, imam hatip kapatan kişi olarak görülmemek için buna yanaşmıyor.
  • Veliler çocuklarını imam hatiplere göndermemek için diğer okulları tercih ediyor. Bu da okullarda dengesizliğe neden oluyor.
  • Sınıflardaki yoğunluğun tam gün eğitime geçilmesiyle ilgisi var. Elazığ’da şu anda %15 civarında sabahçı-öğlenci sistemi var, diğer okullar ise tam gün eğitim veriyor.
  • Tam güne geçilmesiyle birlikte altyapı yetersizliği nedeniyle çok sayıda öğrenci tek sınıfta eğitim almak zorunda kalıyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.