enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Ünlü pastane devi iflas etti! 125 yıldır hizmet veriyordu: bir notla veda etti

Ünlü pastane devi iflas etti! 125 yıldır hizmet veriyordu: bir notla veda etti
Advert
02.10.2024 10:00
3
A+
A-

Berlin’in 125 Yıllık Efsanesi Mälzer Fırını Kapandı

Berlin’in köklü fırınlarından Mälzer, 125 yıllık serüveninin ardından kapılarını kapattı. Eylül sonunda, artan ekonomik baskılara dayanamayarak faaliyetlerini sonlandırdı.

Etkilenen Şubeler ve Pazar Tezgahları

Fırın, Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg’deki beş şubesiyle şehrin batısındaki pazar tezgahlarını besleyerek geniş bir ağa sahipti. Ancak artan maliyetler, bu geleneksel işletmenin sonunu getirdi.

İflas Süreci

Mälzer, yaz aylarında iflas başvurusunda bulundu ve son ana kadar hayatta kalmaya çalıştı. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı ve fırın için geri dönüş mümkün olmadı.

Kapanma Nedenleri

Fırının kapanması, artan hammadde ve enerji masrafları ile personel sıkıntısı gibi nedenlere bağlanıyor. Mälzer ailesi, Steglitz’deki son şubenin kapısına bıraktıkları notla ve web sitelerindeki açıklamayla destekleri için müşterilerine teşekkür etti.

Tarihi Bir Geçmiş

Mälzer Fırını’nın kökleri, 1899 yılında Berlin’de kurulan “İlk Renanya Fırını”‘na dayanıyor. 1915’ten beri Steglitz’deki Ahornstraße’deki dükkan, bölgenin sevilen simgelerinden biriydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.