enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Cerrahpaşa’nın canlı duvarları hasta çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürdü

Cerrahpaşa’nın canlı duvarları hasta çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürdü
Advert
02.10.2024 10:01
2
A+
A-

Hastane Duvarları Sanatla Canlandı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları binası, Cerrahpaşa Güzel Sanatlar Kulübü ve Cerrahpaşa Gönüllü Hekimler Kulübü’nün iş birliğinde rengarenk bir görünüme kavuştu. Boş ve soğuk hastane duvarları, 70 gönüllü tıp öğrencisinin emeğiyle hayat dolu resimlerle donatıldı.

Hastane ortamını daha sıcak ve renkli hale getirmek için tasarlanan proje, hasta çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri Sena Kara ve Remziye Karaer’in koordinatörlüğünü üstlendiği projede, gönüllü öğrenciler sanatın gücüyle hastaneye neşe ve umut kattılar.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, “Çocuklarımızın sağlığı için çalışırken, aynı zamanda geleceğin hekimlerini yetiştirmeye önem veriyoruz. Bu projede emeği geçen öğrencilerimizin iyi hekimler olacaklarına inanıyorum. Hasta çocuklarımızın duvarlara bakarken gülümsemeleri paha biçilemez. Bu duyguyu yaşatan tüm gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Mayıs ayında hazırlıklara başlanan projede, öğrencilerden özgün tasarımlar toplandı. Cerrahpaşa Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin sanat toplulukları ve profesyonel sanatçılar, klinik duvarlarını hayal kahramanları, çizgi film karakterleri ve dikkat çekici konularla süslediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.