enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2265
ALTIN
2.987,61
BIST
8.945,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Narin cinayetindeki kördüğüm: 40’ı çıktı, katilleri açığa çıkmadı

Narin cinayetindeki kördüğüm: 40’ı çıktı, katilleri açığa çıkmadı
Advert
29.09.2024 10:23
4
A+
A-

Diyarbakır’da Narin Güran Cinayeti: 40. Gün

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili soruşturma 40. güne girdi. Başsavcılık tarafından 3 savcı ve 1 Başsavcı Vekili tarafından yürütülen soruşturmada asli failler tespit edilemedi.

Amcanın İhbarı Soruşturmayı Değiştirdi

21 Ağustos’ta kaybolan Narin, son olarak okul kamerasında saat 15.15’te görülmüştü. On günlük aramalardan sonuç alınamayınca jandarmaya giden bir ihbar, soruşturmayı cinayet yönüne çevirdi. Narin’in amcası Salim Güran’ın aracında bulunan DNA örnekleri, şüpheyi onun üzerine çekti. Salim Güran, 2 Eylül’de cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Askeri Üs Görüntülerinde Detay

Askeri üs bölgesine ait kamera kayıtlarının incelenmesi, Nevzat Bahtiyar’ın aracının Narin’in kaybolduğu gün dere kenarında 50 dakika sabit beklediğini ortaya çıkardı.

Cesedin Bulunması ve Gözaltılar

8 Eylül’de dere yatağında Narin’in cesedi bulundu. Cesedin bulunmasının ardından aile bireyleri de dahil 24 kişi gözaltına alındı. Aralarında Bahtiyar’ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Yengenin Rolü

Narin’in yengesi Hediye Güran, cinayet günü evdeki tüm halı, kıyafet ve nevresimleri yıkamıştı. Eczaneden gebelik önleyici hap aldığı ve kayınbiraderi Salim’le gönül ilişkisi olduğu iddia edilse de yenge bu iddiaları reddetti. 5 gün sorgulanan yenge, 17 Eylül’de tutuklandı.

Otopsi Raporları Negatif

Kesin otopsi raporu, Narin’in boğularak öldürüldüğünü tespit etti. Ancak ceset üzerinde farklı kişilere ait DNA bulunamadı. Ağabeyi Enes’in kolundaki diş izine ilişkin adli tıp raporu da izlerin kime ait olduğunu belirleyemedi.

İtirafçı 4. Kez İfade Verdi

21 Eylül’de Nevzat Bahtiyar, cinayetle ilgili bildiklerini anlatmak istediğini belirtti. Cezaevinden çıkarılarak sorgulanan Bahtiyar, bu kez amca Salim’i cinayet zanlısı, annesi Yüksel’i de görgü tanığı olmakla suçladı.

Yeni Gözaltılar ve Ahırda Arama

Bahtiyar’ın çelişkili ifadesi üzerine 4 kişi gözaltına alındı. Bahtiyar’ın ahırında da delil araması yapıldı.

Olay Yerinde Gizemli Kişiler

Narin’in cesedinin bulunduğu dere yatağını gören kamera görüntülerinde, Bahtiyar’ın yanı sıra 2 kişinin daha olay yerinde olduğu tespit edildi. Bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için görüntüler TÜBİTAK’a gönderildi.

40. Gün Soruları Cevap Bulmadı

40 günlük soruşturmada 274 kişinin ifadesi alındı. Ancak cinayet zanlısı halen tespit edilemedi. Köydeki şüphelilerin nedenleri ve küçük kızın neden öldürüldüğü soruları cevapsız kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.