enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Boeing’te kriz sürüyor: Sendika görüşmelerin durduğunu açıkladı

Boeing’te kriz sürüyor: Sendika görüşmelerin durduğunu açıkladı
Advert
28.09.2024 16:07
1
A+
A-

Boeing ve İşçiler Arasında Müzakereler Kesildi

Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Derneği (IAM), Boeing ile maaş görüşmelerinin durduğunu açıkladı. Şu anda yeni bir görüşme tarihi belirlenmedi.

IAM, sosyal medya hesaplarında “Şirketle doğrudan veya dolaylı olarak görüşmelere hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Boeing’den bir sözcü, müzakerelere iyi niyetle devam etmekte kararlı olduklarını ve en kısa sürede anlaşma sağlamak istediklerini söyledi. “Her zaman görüşmeye hazırız” dedi.

Boeing’de Sorun Ne?

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Boeing, 13 Eylül’den bu yana 32 binden fazla işçinin katıldığı bir grev yaşıyor.

Seattle ve Portland’daki işçiler greve gittiğinden, Boeing 2008’den sonra ilk kez bir grev ile karşı karşıya kaldı. Şirket, en çok satan 737 MAX dahil olmak üzere birçok uçak modelinin üretimini durdurdu.

Yüzde 40 maaş artışı ve performans ikramiyelerinin geri getirilmesini talep eden işçiler, Boeing ile maaş zammı konusunda anlaşamadı. Şirketin yüzde 33 zam teklifini reddeden işçiler, greve gitti.

Boeing, grevin 12. gününde “en iyi ve son” teklifini sundu. Ancak sendika, teklif taleplerini karşılamadığı için Boeing’in teklifi üzerine pazarlık yapmadı ve oylamayı reddetti.

Sendika, görüşmelerin kesildiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.