enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2421
EURO
37,2244
ALTIN
2.987,24
BIST
8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Eşlerini en çok aldatan meslekler belli oldu

Eşlerini en çok aldatan meslekler belli oldu
Advert
27.09.2024 10:17
1
A+
A-

Araştırmaya göre, eş aldatmalarının çoğu iş yerinde yaşanıyor. Anketlere göre ilişkilerin %85’i işte başlıyor ve bunun nedenleri arasında çalışanların iş stresinden kaçma çabası göstermesi yer alıyor. Çalışmada, iş yerlerinin sosyal ortamlar olarak çalışanların bağlantı kurması için uygun platformlar sunduğu belirtiliyor. Ortak öğle yemekleri, kahve molaları ve iş paylaşımları, çalışanlar arasında duygusal ve fiziksel ilişkilerin gelişmesine yol açabiliyor.

Duygusal İlişkiler de yaygın

Sadece fiziksel ilişkiler değil, duygusal ilişkiler de iş yerlerinde sık görülüyor. Araştırma, yoğun iş temposunda çalışanların, kendilerini en iyi anlayan kişilere, yani meslektaşlarına yöneldiklerini ortaya koyuyor. Bu durum, iş mücadelelerini paylaşan kişiler arasında duygusal bağların oluşmasına neden oluyor.

Satış Sektörü Önde

Araştırmada, hangi meslek gruplarının daha fazla aldattığı da incelendi. Buna göre, satış sektörü çalışanları %14,5 ile en yüksek orana sahip. Düzensiz çalışma saatleri ve sık etkinlikler, bu sektör çalışanlarını sadakatsizlik konusunda teşvik eden faktörler olarak gösteriliyor.

İkinci sırada, %13,7 ile öğretmenler, öğretim üyeleri ve diğer eğitimciler yer alıyor. Akademik ortamlarda çalışanlar, yoğun ve stresli iş ortamlarında meslektaşlarına karşı duygusal veya fiziksel yakınlık geliştirme eğiliminde.

Üçüncü sırayı ise sağlık sektörü çalışanları alıyor. Uzun ve esnek çalışma saatleri, gece vardiyaları ve aşırı stres, sağlık çalışanlarını duygusal destek aramaya yöneltiyor. Aynı alanda çalışan meslektaşlarıyla kurulan bağlar, bu destek arayışının önemli bir parçası haline geliyor.

En Çok Aldatan Meslekler

Aldatma konusunda dikkat çeken diğer meslek grupları şunlar:

  1. Satış
  2. Öğretmenler ve akademisyenler
  3. Sağlık çalışanları
  4. Taşımacılık ve lojistik
  5. Etkinlik yönetimi
  6. Mühendislik ve imalat
  7. İnşaat
  8. Muhasebe, bankacılık ve finans
  9. Bilgi teknolojileri (BT)
  10. Silahlı kuvvetler

Araştırmaya katılanlar, ilişkilerin genellikle iş toplantıları, şirket yemekleri veya yılbaşı partileri gibi etkinliklerde başladığını belirtiyor. Katılımcıların bazıları eşlerinin aldatmalarını fark etmediğini söylerken, çoğu eşlerini mesajlar, banka hesap dökümleri veya cinsel yolla bulaşan hastalıklar yoluyla yakaladıklarını itiraf ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.