enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Metin Arolat’ın ölümüyle gözler ‘Zayıflama İğneleri’ne çevrildi! DSÖ uyarıp, ilacın adını vermiş

Metin Arolat’ın ölümüyle gözler ‘Zayıflama İğneleri’ne çevrildi! DSÖ uyarıp, ilacın adını vermiş
Advert
23.09.2024 14:27
4
A+
A-

Sahte Zayıflama İlaçları Hakkında DSÖ Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kilo vermek için yaygın olarak kullanılan semaglutid sınıfı ilaçların sahte versiyonları hakkında uyardı.

Sahte Ozempic Enjeksiyonları Tespit Edildi

DSÖ, obezite ve Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan Ozempic ilacının sahte üç enjeksiyon partisini belirledi. Bu partiler 2023’te Brezilya, İngiltere ve ABD’de tespit edildi.

DSÖ’nün Uyarısı

DSÖ Başkan Yardımcısı Dr. Yukiko Nakatani, “Sağlık profesyonellerinin, düzenleyicilerin ve halkın bu sahte ilaç partilerinden haberdar olmasını öneriyoruz” diyerek küresel bir uyarıda bulundu.

Sahte İlaçların Tehlikeleri

Sahte ilaçlar ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Sahte Ozempic enjeksiyonu kullanan bazı hastalar hipoglisemi ve nöbetler gibi yan etkiler nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

DSÖ’nün Tavsiyeleri

DSÖ, halkı doğrulanmamış kaynaklardan ilaç satın almamaları konusunda uyardı. Şüpheli ilaçlar derhal kullanılmayı bırakılmalı ve yetkililere bildirilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.