DOLAR
34,0067
EURO
38,0714
ALTIN
2.872,89
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
28°C

Tezgahların yıldızı olmuştu… Palamut kaçtı fiyatlar arttı, gözler hamside

Tezgahların yıldızı olmuştu… Palamut kaçtı fiyatlar arttı, gözler hamside
Advert
22.09.2024 13:41
0
A+
A-

Palamutun Fiyatı Göçle Yükseldi

Palamut sezonunun başlamasıyla 40 liraya kadar düşen fiyatlar, balığın Gürcistan’a göç etmesiyle 120 TL’ye ulaştı. Bol avlanan palamut, vatandaşları ve balıkçıları sevindirse de fiyat artışı dikkat çekti.

Balıkçılar, palamutun üç tanesinin yaklaşık 200 TL’ye satıldığını belirterek, “Fiyatlar makul seviyede, bir aile rahatlıkla doyabilir.” dedi. Hava şartlarının soğumasıyla hamsi sezonunun başlamasını bekleyen vatandaşlar, “Palamut bolluğu kısa sürecek, sonra bulamayabilirsiniz.” uyarısında bulunan balıkçılara hak verdi.

Av yasağının ardından 200 TL’yi aşan palamut fiyatları, arzın artmasıyla 50 TL’ye kadar gerilemişti. Ancak Gürcistan’a doğru göç eden balıklar nedeniyle fiyatlar yeniden yükseldi.

Türkiye’nin Balık Zenginliği

Türkiye’deki balık çeşitliliği, beyaz etli ve siyah etli olmak üzere sınıflandırılır. Beyaz etli balıklar, alabalık, çipura, levrek, mezgit ve karides gibi yağlarını karaciğerlerinde depolar ve yağsızdır. Siyah etli balıklar ise hamsi, palamut, uskumru ve sardalya gibi yağlarını kaslarında depolar ve daha yağlıdır. Türkiye’nin geniş balık çeşitliliği, halkın hem lezzetli hem de besleyici deniz ürünlerine erişim imkanı sunarken, mevsimsel olarak avlanan balıkların piyasadaki durumu fiyatları doğrudan etkileyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.