DOLAR
34,0761
EURO
38,0728
ALTIN
2.834,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Sürekli burun akıntısı vardı: Beyninin dışarı fırladığı ortaya çıktı

Sürekli burun akıntısı vardı: Beyninin dışarı fırladığı ortaya çıktı
Advert
19.09.2024 11:08
3
A+
A-

Başlık: Uzun Süredir Süren Burun Akıntısı Beynin Kafatasından Sızması Olarak Ortaya Çıktı

Giriş:
Suriyeli bir genç adam, altı yıldır devam eden kronik burun akıntısının aslında beyninin kafatasından dışarı sızması olduğunu öğrendi.

Alt Başlık: Basit Bir Soğuk Algınlığı Değildi
Genç adam, şikayetlerinin basit bir soğuk algınlığı olduğunu düşünüyordu, ancak daha sonra beyni ve omuriliğini koruyan beyin omurilik sıvısının (BOS) sızdığını öğrendi. Bu durum, altı yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında başından yaralanması sonucu ortaya çıktı.

Alt Başlık: Beyin Görüntülemede Şaşırtıcı Sonuç
Doktorlar, genç adamın beynini görüntülediklerinde, beyin dokusunun kafatasındaki açıklıklardan dışarı doğru çıkması olarak bilinen travmatik ensefalosel adı verilen nadir bir durumla karşılaştılar.

Alt Başlık: Nadir Bir Durum
Travmatik ensefalosel çok nadir görülen bir durumdur. Araştırmalar, bu duruma genç adamda olduğu gibi kafa veya beyin travması sonrasında da ortaya çıkabileceğini göstermektedir.

Alt Başlık: Ameliyatla İyileşme
Genç adam, uzun süren şikayetleri nedeniyle sonunda ameliyat olmayı kabul etti. Cerrahlar, burnundan sızan dokuyu yerine yerleştirerek, hasarlı beyin zarlarını onardı ve kırığı onardı. Ameliyat sonrası şikayetleri ortadan kalktı.

Sonuç:
Doktorlar, travmatik ensefaloselin travmanın nadir bir komplikasyonu olduğunu ancak doktorların hastaları bu risk açısından değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.