DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

2 kaşığı yetiyor: Alkol zehirlenmesine bile iyi geliyor!

2 kaşığı yetiyor: Alkol zehirlenmesine bile iyi geliyor!
Advert
18.09.2024 12:17
3
A+
A-

Arı Poleninin Sağlığa Faydaları: Bilimsel Kanıtlarla

Arı poleni, arıların kovanlarına taşıdıkları çiçek tozları ve nektarın bir karışımıdır. Yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanılmasının yanı sıra günümüzde pek çok sağlık faydası olduğu belirtilmektedir.

Ağrı Giderici

Arı poleninde bulunan anti-inflamatuar bileşikler ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca yaraların iyileşmesini hızlandırabilir ve menopoz semptomlarını hafifletebilir.

Alerji Tedavisi

Bazı çalışmalar, arı poleninin mevsimsel alerjilere iyi geldiğini göstermektedir. Ancak polen alerjisi olan kişilerde ciddi reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, alerjik reaksiyon riski taşıyan kişiler arı poleni kullanmadan önce doktora danışmalıdır.

Sindirim Sorunları

Arı poleni, kabızlık, ishal, enterit ve kolit gibi sindirim sorunları için kullanılabilir. İdrar akışını artırabilir ve alkol zehirlenmesi tedavisinde de rol oynayabilir.

Kolesterol Düşürücü

Hayvan çalışmaları, arı poleninin yüksek kolesterolü düşürme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. İnsanlar üzerindeki etkileri daha fazla araştırma gerektirmektedir.

Karaciğer Sağlığı

Arı poleni, karaciğeri koruyabilir ve alkolizm veya uyuşturucu kullanımına bağlı karaciğer hasarını onarabilir.

Osteoporoz

Arı polenindeki kalsiyum ve fosfat, kemik kaybını önleyerek osteoporoz riskini azaltabilir.

Arı Poleni Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Çocuklarda günde 1-2 çay kaşığı, yetişkinlerde 2-4 çay kaşığı arı poleni tüketimi önerilir. Ancak alerjik reaksiyon riski nedeniyle polen alerjisi olan kişiler arı poleni kullanmadan önce doktora danışmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.