DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yabancıların Türkiye’de şirket kurması kolaylaştırılıyor

Yabancıların Türkiye’de şirket kurması kolaylaştırılıyor
Advert
16.09.2024 14:00
3
A+
A-

Türkiye’de Teknoloji Girişimleri için Çalışma İzini Kolaylığı

Türkiye, yüksek katma değerli teknoloji girişimlerini ülkeye çekmek için özel uzmanlığa sahip yabancı uyruklu profesyonellere ve girişimcilere kolaylaştırılmış çalışma izni imkanı sunan “Türkiye TechVisa” adlı bir program başlattı.

Çalışma İzni ve Vergi Muafiyetleri

Sanayi Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında, belirli yüksek katma değerli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye’de kurulması halinde girişimcilere ve uzman çalışanlara üç yıllık çalışma izni verilecek. Ayrıca teknopark veya kuluçka merkezlerinde kurulacak şirketlere kurumlar vergisi, çalışanlarına ise gelir vergisi muafiyeti tanınacak.

Ekosistemin Çekiciliğinin Artması

Program, yurt içi girişimcilik ekosistemini erken aşama ve ölçek kazanan şirketler için daha çekici hale getirmeyi hedefliyor. Böylece Türk teknoloji girişimleri ve nitelikli insan kaynağı büyük fayda sağlayacak.

Sanayi Bakanı’nın Açıklaması

İstanbul Havalimanı’nda yapılan tanıtımında konuşan Sanayi Bakanı Fatih Kacır, programın profesyonel ve girişimcilerin Türkiye’de uzun vadeli planlar yapmalarına ve kendilerini evlerinde hissetmelerine olanak sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.