DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Operatörlere fahiş zam isyanı!

Operatörlere fahiş zam isyanı!
Advert
16.09.2024 18:26
3
A+
A-

Yüksek İnternet ve Mobil Tarifeleri Zamları Tepki Çekiyor

Sabit internet ve mobil aboneliklerde uygulanan yüzde 300’e yaklaşan zamlar, taahhütleri sona eren kullanıcılar arasında büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada yankı bulan zamlar, uzun süreli taahhütlere verilen fiyat garantilerinin anlamsızlaşmasına yol açtı.

Önümüzdeki 24 ay için enflasyon beklentisinin yüzde 51 olduğu bir dönemde, operatörlerin taahhütlerine bu kadar yüksek zam yapmaları dikkat çekiyor. Geçtiğimiz iki yılda enflasyon oranı yüzde 141,5 iken, operatörler bu oranı dahi aşan zamlar uyguladı. Vatandaşlar, zamların hem geçmiş hem de gelecek enflasyon beklentilerini faturalara yansıttığını ve bütçelerini zorladığını belirtiyor.

Taahhüt uzatmalarıyla sağlanan fiyat avantajının ortadan kalktığına dikkat çeken tüketiciler, operatörlerin bu adımını haksız buluyor. Bir anda ve toplu olarak yapılan zamlar, birçok kişi için öngörülemeyen bir mali yük oluşturdu. İnternet ve mobil hizmetlerindeki fahiş fiyat artışları, artan hayat pahalılığı karşısında vatandaşların bütçesine yük oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.