DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Batık Demirbank’ın patronu 24 milyon dolarlık tabloyu alınca ortaya çıktı

Batık Demirbank’ın patronu 24 milyon dolarlık tabloyu alınca ortaya çıktı
Advert
15.09.2024 17:54
6
A+
A-

Francis Bacon Tablosu Türk İş İnsanı Halit Cıngıllıoğlu Tarafından Satın Alındı

Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu, İngiliz dışavurumcu ressam Francis Bacon’ın bir tablosunu 24 milyon dolara satın aldı.

Tableo, Bacon’ın sevgilisi George Dyer’e adadığı bir çalışma ve serinin ilk parçası olma özelliğini taşıyor.

50 yıl boyunca bir ailenin elinde kalan tablonun yeni sahibi, ABD merkezli Puck sitesindeki bir haberle Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu olarak açıklandı.

Halit Cıngıllıoğlu’nun Sanat Koleksiyonu

Dünyanın en önemli 200 sanat koleksiyoncusu arasında yer alan Halit Cıngıllıoğlu’nun koleksiyonunda hangi sanatçıların eserleri bulunduğu tam olarak bilinmiyor.

Söylentilere göre Cıngıllıoğlu’nun özel koleksiyonunda Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne, Claude Monet ve Pablo Picasso gibi ünlü ressamların tabloları bulunuyor. Son satın alımıyla birlikte koleksiyona Francis Bacon eseri de eklendi.

Halit Cıngıllıoğlu kimdir?

Türkiye’de ilk elektrik dağıtım şirketini kuran ve demir ticaretinde güçlü bir varlığa sahip olan Halit Cıngıllıoğlu, Türkiye’nin en eski ve köklü iş ailelerinden birine mensuptur.

Enerji, bankacılık, sigortacılık ve gayrimenkul sektörlerinde yatırımlara sahip olan Cıngıllıoğlu, merkezi Hollanda’da bulunan HCBG Holding’in başkanıdır. Ayrıca Türkiye, Hollanda, Almanya ve Belçika gibi birçok ülkede faaliyet göstermektedir.

Bir zamanlar Türkiye’de faaliyet gösteren ve 2001 yılında kamulaştırılan Demirbank’ın da başkanlığını yapan Cıngıllıoğlu, aynı zamanda uluslararası alanda tanınan bir sanat koleksiyoneridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.