DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Saçını evde boyadı, körlük tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Saçını evde boyadı, körlük tehlikesiyle karşı karşıya kaldı
Advert
13.09.2024 17:34
2
A+
A-

Gözü Temas Etmeden Saç Boyası Körlüğe Yol Açtı

61 yaşındaki isimsiz bir Fransız kadın, yetkililerden onay almadan saç boyası kullandı ve birkaç gün sonra görme bulanıklığı yaşamaya başladı.

Sağlık görevlileri kadının gözlerini muayene etti ve retinasında hasar ve ciddi retinopati belirtileri tespit etti. Retinopati, gözün arkasındaki ışığa duyarlı dokuyu besleyen kan damarlarına verilen hasardır.

Doktorlar, vakanın JAMA Ophthalmology dergisinde yer verdiği raporlarında, sorunun kadının parafenilendiamin (PPD) içeren saç boyası kullanmasından kaynaklandığını belirtti. PPD, Avrupa’da yasaklanmış ve daha önce de sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.

Kadının görme sorunları, ürünü kullandıktan kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Bu da sağlık görevlilerinin, sorunların PPD’ye maruz kalmaktan kaynaklandığından şüphelenmesine yol açtı.

İlginç bir şekilde, saç boyasının kadının gözüne kaçtığı bildirilmedi. Bu, kimyasalın başka yollarla kan dolaşımına girdiğini gösteriyor.

Kadının görüşünün normale dönmesi dört ay sürdü. Sağlık görevlileri, kadının PPD içermeyen saç boyasına geçtiğini ve dört yıl boyunca herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.