DOLAR
34,0761
EURO
38,0728
ALTIN
2.834,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Tavsiyeleriyle çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Bunu yerseniz 95 yaşına kadar yaşarsınız

Tavsiyeleriyle çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Bunu yerseniz 95 yaşına kadar yaşarsınız
Advert
08.09.2024 11:55
2
A+
A-

**Prof. Dr. Canan Karatay’ın Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırrı**

Prof. Dr. Canan Karatay, çayın faydalarına dikkat çekerek “Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydıyla. Çay dinç tutar” dedi.

**Hamsiyi Kızartmadan Yiyin**

Karatay, hamsi tüketiminin önemini vurgulayarak “Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor” ifadelerini kullandı.

**Bol Bol Çay için**

Karatay, “Bunun yanında çay da çok önemli. Çay da kahve de öneriyorum” diyerek vatandaşlara bol bol çay içmelerini tavsiye etti.

**Kuyruk Yağı Ömrü Uzatır**

Karatay, kuyruk yağının faydalarına değinerek “Kuyruk yağı ile beraber yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz” dedi.

**Etin Tüm Parçalarını Tüketin**

Karatay, etin tüm parçalarının faydalı olduğunu belirterek “Yoğurt, peynir ve et… İstediğiniz kadar tüketin. Bu işin bir formülü yok” ifadelerini kullandı.

**Yağ Kilo Aldırmaz**

Karatay, sağlıklı yağların kilo aldırmadığını vurgulayarak “Sağlıklı yağ kilo aldırmaz, büyük bir yalandır. Esas kilo aldıran şekerdir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.