DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Nedeni belli oldu: Apple onlara çalışmasalar da dev ücretler ödüyor! Tim Cook’tan ilginç strateji

Nedeni belli oldu: Apple onlara çalışmasalar da dev ücretler ödüyor! Tim Cook’tan ilginç strateji
Advert
08.09.2024 20:47
2
A+
A-

Tim Cook, kilit yöneticilere, neredeyse hiç çalışmasalar bile büyük ödemeler yaparak, Apple’daki istikrarı ve sürekliliği sağlıyor. Bu strateji, Steve Jobs’ın ölümünden sonra Bob Mansfield’ın şirkette kalmasını sağladı.

Benzer şekilde, Jon Ive’a ayrılmak istediğinde, haftada sadece birkaç gün çalışması karşılığında büyük bir ödeme teklif edildi. Ive, 2019’da ayrıldı ve “büyük katkı” yaptığı belirtildi.

Strateji bugün de devam ediyor; App Store’un başındaki Phill Schiller ve 2025’te CFO’luğu bırakacak olan Luca Maestri buna örnek. Maestri, CFO rolünü bırakmasına rağmen, Apple’da kalacak ve finans dışı sorumluluklarını sürdürecek.

Bu yaklaşım, Apple’a istikrar sağlarken, bazıları inovasyonu engelleyebileceğini düşünüyor. Uzun süredir görevde olan yöneticilerin kalması, şirketin gelişmesini zorlaştırabilir. Apple’ın büyümeye devam etmesiyle birlikte, daha dinamik bir halefiyet planı gerekebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.