DOLAR
34,0801
EURO
38,0567
ALTIN
2.834,49
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Evde bakım maaşı sorgulama: 8 Eylül 2024 Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu?

Evde bakım maaşı sorgulama: 8 Eylül 2024 Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu?
Advert
08.09.2024 17:24
9
A+
A-

Evde Bakım Maaşı Eylül Ayı Ne Zaman Yatıracak?

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay ihtiyaç sahiplerine evde bakım desteği sağlıyor. Bakıma muhtaç engelli ve yaşlılar için verilen bu destek, ailelerin maddi yükünü hafifletmeye yönelik bir sosyal yardım. Evde bakım maaşı her ay hesaplara yatırılıyor. Ödemelerin Eylül ayı için hangi tarihte gerçekleşeceğini merak eden kişiler için güncel bilgiler haberimizde yer alıyor.

Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yatıracak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre evde bakım maaşı her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Bu ödemeler, il bazında farklı günlerde yapılabiliyor. Dolayısıyla her ilde ödeme tarihleri değişiklik gösterebiliyor.

Eylül ayı için evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Eylül tarihinden itibaren hesaplara geçmesi bekleniyor.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı alanlar, alacakları ödemeyle ilgili sorgulama işlemlerini çeşitli yöntemlerle yapabiliyor:

SMS ile Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla evde bakım maaşı alanlar, “BAKIYE” yazıp 4747’ye SMS göndererek bakiye takibi yapabiliyor.

E-Devlet ile Evde Bakım Maaşı Sorgulama

e-Devlet sistemine kayıtlı olan vatandaşlar, “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” hizmetini kullanarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

İlçe Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı alan kişiler, ikamet ettikleri ilçedeki Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne giderek ödemeleriyle ilgili bilgi alabilir.

e-Devlet’te sorgulama yapmak için buraya tıklayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.