enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5366
EURO
36,1636
ALTIN
2.956,01
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

İki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verecek

İki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazilerini devlet kiraya verecek
Advert
22.08.2024 01:58
2
A+
A-

Atıl Tarım Arazilerinin Ekonomiye Kazandırılması

Tarım ve Orman Bakanlığı, kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması için bir düzenleme getirdi.

Uygulama

İki yıl üst üste ekim yapılmayan özel mülkiyetteki tarım arazileri, bakanlık tarafından tarımsal amaçlarla kiraya verilebilecek. Ancak hazineye ait veya devletin kontrolündeki araziler bu uygulamanın dışında.

Sadece Tarım Amaçlı Kullanım

Kiralama, sadece tarımsal amaçları kapsayacak ve sezonluk olarak gerçekleştirilecek. Araziler nadasa bırakılmamalı.

Belirleme ve Kiralama Süreci

Bakanlık bünyesinde oluşturulacak bir komisyon, rayiç kira bedellerini tespit edecek ve kiralama işlemlerini yürütecek. Komisyon, arazilerin ekim durumunu, hisselilik ve mülkiyet ihtilaflarını, parçalanma durumunu ve ekimin neden sonlandırıldığını inceleyecek.

Hasat Dönemi Göz Önünde Bulundurulacak

Komisyon, 1 Eylül’den hasat dönemine kadar geçen sürede ekim yapılmayan arazileri tespit edecek. Bu araziler, uygun kira bedelleri belirlenerek kiraya verilecek.

Amaçları

Düzenlemenin amacı, Türkiye’nin tarım potansiyelini kullanmak, atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması, tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve gıda arz güvenliğini güçlendirmektir. Böylece, tarım sektöründe sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı bir yaklaşım benimsenmesi hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.