DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

AKP’li belediye önünde eylem… Kavunları attı, gözaltına alındı

AKP’li belediye önünde eylem… Kavunları attı, gözaltına alındı
Advert
21.08.2024 12:01
2
A+
A-

Türkiye genelinde zarar ettikleri için eylem yapan çiftçilere Konya’dan Abdullah Koyuncu da katıldı. Ürünlerini tüccarlara veya marketlere zararına bile satmayan Koyuncu, bir kısmını ücretsiz dağıttı, bir kısmını ise kendisi satmak istedi.

İddiaya göre AKP’li Karatay Belediyesi, Doğuş Parkı kenarındaki Küçükkumköprü Caddesi’nde kavun satmasına izin vermedi ve Koyuncu’nun olmadığı bir anda ürünlerine el koydu.

Ürünlerinin yerinde olmadığını gören Koyuncu, ürünlerine AKP’li belediye zabıtalarının el koyduğunu öğrendi. Ne kadar uğraşsa da ürünleri verilemedi.

Koyuncu, belediye binası önünde tepki gösterdi, ürünlerinin verilmesini istedi ancak sonuç alamadı.

SÖZCÜ’ye konuşan Koyuncu, bu yıl dağıttığı 100 ton karpuzun ardından 400 ton malının kaldığını söyledi. Market ve esnafa götürdüğü malını alamayan Koyuncu, kendi satmaya karar verdi ancak belediyenin el koyduğunu ifade etti.

3 milyon lira borcu olduğunu söyleyen Koyuncu, malını satamazsa batacağını ve intiharın eşiğinde olduğunu belirtti.

Açıklamasının ardından zabıtalara kavunlarının yerini soran Koyuncu, cevap alamayınca yanında getirdiği kavunları belediye binası önünde parçaladı.

Polis ve zabıta, Koyuncu’yu gözaltına aldı, basının kayıt yapmasına da engel olmaya çalıştı.

AKP’li Karatay Belediyesi, çiftçinin römorkunun yaya yolunu engellediği yönünde şikayet aldıklarını ve römorkun belediye deposuna çekildiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.