enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4249
EURO
36,4323
ALTIN
2.841,44
BIST
9.459,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Açık
15°C
Salı Açık
17°C

Çabuk sinirlenmenizin nedeni belli oldu: Meğer vücuttaki bu mineralin eksikliği asabi yapıyormuş!

Çabuk sinirlenmenizin nedeni belli oldu: Meğer vücuttaki bu mineralin eksikliği asabi yapıyormuş!
Advert
15.11.2024 10:27
1
A+
A-

Magnezyum Eksikliğinin Ruh Hali Üzerindeki Etkisi

Sinirli hissetmenin nedeni düşündüğün şey olmayabilir. Araştırmalar, magnezyum eksikliğinin sinirlilik ve öfke patlamalarının gizli nedenlerinden biri olabileceğini ortaya koydu.

Magnezyum eksikliği, sinirlilik ve ruh haliyle ilgili diğer belirtilerle ilişkilendirilmiştir. Bu mineral, sinir sistemimizin düzgün çalışması için çok önemlidir ve stres hormonlarının dengelenmesine yardımcı olur. Eksikliğinde vücudumuz, bu dengenin bozulması nedeniyle aşırı hassas hale gelebilir ve sinirlilik ortaya çıkabilir.

Drhyman.com’da yer alan bilgilere göre, magnezyum sinir sistemindeki iletişimi ve ruh hali düzenini destekler. Bu nedenle, bu mineralin eksikliği, stres hormonlarının kontrolünde sorunlara yol açabilir.

Örneğin, magnezyum NMDA reseptörlerini bloke eder. Bu reseptörler stresle aşırı uyarıldığında sinir sistemi tepkileri artabilir ve ruh hali istikrarsızlaşabilir.

Magnezyum eksikliğinde bu reseptörler daha fazla aktive olur, sinir sisteminde uyarılabilirliği artırır ve sinirlilik ve öfke eğilimlerini tetikler.

Bazı çalışmalar, kronik stresin magnezyum seviyelerini düşürebileceğini ve bunun da stres tepkilerini kötüleştirebileceğini göstermektedir. Dolayısıyla, düşük magnezyum seviyeleri stresin etkisini artırırken stres de magnezyumu azaltarak kısır bir döngü oluşturabilir.

Bu nedenle, yeşil yapraklı sebzeler, kuruyemişler ve tam tahıllar gibi magnezyum açısından zengin besinleri tüketmek veya doktor gözetiminde magnezyum takviyesi almak, bu eksikliği gidermeye ve ruh halini dengelemeye yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.