enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

İsrail iran’a saldırdı

İsrail iran’a saldırdı
Advert
26.10.2024 04:34
1
A+
A-

İsrail’in İran’daki Askeri Hedeflere Saldırısı

İsrail ordusu, son aylarda İsrail’e yönelik saldırılara yanıt olarak İran’daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlediğini açıkladı. Ordunun, İran ve müttefiklerinden gelebilecek gelişmeleri takip ederek hem saldırı hem savunma açısından tam hazırlıklı olduğu belirtildi.

İç cephe talimatlarında bir değişiklik yapılmadığı vurgulanırken, halkın gelişmelerden anlık olarak bilgilendirileceği ifade edildi. İsrail devlet televizyonu, İsrail’in saldırıdan önce ABD’yi bilgilendirdiğini bildirdi.

İran Medyası Doğruladı

İran medyası, Tahran’da patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı ancak bazı patlamaların hava savunma sistemlerinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Tahran Uluslararası Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı’nda olağanüstü bir durum yaşanmadığı aktarıldı.

Suriye’de Şam ve Humus’a Eş Zamanlı Saldırı

İran’ın başkenti Tahran’daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye’nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar yaşandı. Şam yakınlarında patlama sesleri duyulduğu ve Hizbullah ile İran destekli grupların yoğun varlık gösterdiği Humus’ta da patlamalar meydana geldiği bildirildi.

ABD: Misilleme Başladı

ABD medyası, İsrail’in bu ayın başlarında Tahran’dan gelen bir saldırının ardından İran’a misilleme saldırılarına başladığını duyurdu. Reuters haber ajansı, saldırıların İran’ın 1 Ekim’de gerçekleştirdiği balistik füze bombardımanına İsrail’in muhtemel yanıtı olduğunu belirtti.

ABD Katılmadı Ama Haklı Buldu

ABD, İsrail’in operasyonlarına katılmadığını ancak meşru müdafaa hakkı kapsamında olduğunu anladığını açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü, İsrail’in saldırıyı İran’ın füze saldırısına yanıt olarak düzenlediğini belirtti.

ABD F-16’ları Orta Doğu’ya Kaydırdı

ABD Merkez Komutanlığı, çok sayıda F-16 savaş uçağının Almanya’dan Orta Doğu’ya kaydırıldığını bildirdi. Uçakların hangi ülkeye kaç tane gönderildiği açıklanmadı.

Netanyahu Sığınakta

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, saldırı sırasında Tel Aviv’deki bir sığınakta olduğu duyuruldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.