enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2812
EURO
37,1009
ALTIN
3.023,69
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C

CHP’den kanun teklifi: Köprülerde ödeme süresi uzatılsın

CHP’den kanun teklifi: Köprülerde ödeme süresi uzatılsın
Advert
25.10.2024 11:40
1
A+
A-

Niğde Milletvekili Gürer, Köprü ve Otoyol Cezalarına Karşı Düzenleme Önerdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle köprü ve otoyol geçişlerinde bakiye yetersizliği nedeniyle sürücülere uygulanan yüksek cezalara karşı düzenleme yapılmasını önerdi.

Gürer, mevcut sistemin sürücüleri mağdur ettiğini vurguladı. Bakiye yetersizliği olan sürücüler, 15 gün içinde ödeme yapmadıklarında geçiş ücretinin %400’üne varan ceza ile karşı karşıya kalıyor. Gürer, bu oranın çok yüksek olduğunu ve yetersiz bilgilendirme yapıldığını söyledi.

“Sürücüler, sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmediği için cezalarla sürpriz şekilde karşılaşıyor. Bu durum, büyük maddi külfet yaratıyor” dedi Gürer.

Gürer ayrıca, tebligat sürecinde de eksiklikler olduğunu belirtti. Sürücüler, cezalarla ilgili bilgilendirilmeden karşılarına çıkan yüksek cezalarla karşılaşabiliyor. Bu cezalar, avukatlık ücretleri ve faizlerle birleşince büyük bir külfet haline geliyor.

Teklifte, tebligatın yalnızca e-Devlet üzerinden değil, aynı zamanda ikamet adreslerine yazılı olarak ve cep telefonlarına SMS yoluyla da zorunlu hale getirilmesi öneriliyor. Böylece sürücülerin mağduriyetleri önlenecek.

Gürer, ödeme süresinin 30 güne çıkarılmasını da teklif etti. Mevcut 15 günlük süre yetersiz kalıyor ve ödeme yapılmaması durumunda cezalar büyük oranda artıyor.

Teklif, hukukun temel ilkelerine uygun olarak adaletin sağlanmasını ve tüketici haklarının korunmasını hedefliyor. Gürer, düzenlemenin sürücülerin adil bir süreçte ödeme yapabilmelerini sağlayacağını söyledi.

“Sürücüler haklarını koruyabilecek ve yasal süreçler daha şeffaf ve adil bir şekilde işleyecek” dedi Gürer.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.