enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2739
EURO
37,0662
ALTIN
2.999,19
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Şeriatçı ülkede sahte içki satanlar vince asıldı

Şeriatçı ülkede sahte içki satanlar vince asıldı
Advert
23.10.2024 11:07
2
A+
A-

İran’da Sahte İçki Satan 4 Kişi Asıldı

İran’ın Elborz eyaletine bağlı Kereç kentinde sahte içki sattıkları iddia edilen dört kişi asılarak idam edildi.

İran’da alkol satışı en düşük cezayla, meydanda kırbaçlanmayı gerektiriyor. Ancak birçok satıcı, vinçlerden asılarak idam ediliyor ve bedenleri sokaklarda sergileniyor.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı, İran’ın Yargı Erki Kurumu’nun konuyla ilgili açıklama yaptığını duyurdu.

Yargı Erki Kurumu’nun açıklamasında, “Elborz eyaletinde kaçak içki tedarik ve satışından idama mahkum edilen dört kişi sabah saatlerinde idam edildi” bilgisi paylaşıldı.

Geçen Haziran ayında 17 kişinin öldüğü ve 191 kişinin zehirlendiği olayla ilgili 11 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerden dördü idam cezasına çarptırıldı.

İran’ın Alkol Sorunu

İran’ın katı alkol yasağı, birçok İranlıyı sahte alkol üretimine ve tüketimine itiyor. Bu alkollerin çoğunluğu, insan için ölümcül metil alkol ile etil alkolün karıştırılması ve tatlandırıcılarla çalkalanması sonucu elde ediliyor.

ABD’de yaşayan İranlı doktor ve araştırmacı Muhammed Kazım Attari, daha önce DW haber ajansına bu konuda bilgi vermişti. Attari, “Ne yazık ki son yıllarda metil alkol içerek zehirlenen kişilerde yüzde 20 ila 30 oranında bir artış görüyoruz” dedi.

Attari, “Aynı dönemde, İran’ın şehirlerinde alkol zehirlenmesi oldukça yaygın, bu nedenle bunun kasıtlı olup olmadığı veya üretim sırasında içkilere yabancı madde katan yerel bir üreticinin hatası olduğu konusunda şüpheler var” diye ekledi.

İran’da kaçak yolla elde edilen metil alkollü içkiler halk için büyük bir tehlike teşkil ediyor, ancak kaçak alkol pazarı İran’da hala büyük rağbet görüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.