enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2308
EURO
37,0045
ALTIN
3.022,06
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Buzdolabının sebzelik kısmına koyun! 1 parçası haftalarca tazelik sağlıyor

Buzdolabının sebzelik kısmına koyun! 1 parçası haftalarca tazelik sağlıyor
Advert
22.10.2024 03:51
2
A+
A-

Sebze ve Meyveleri Taze Tutmanın Kolay Yolu

Sebze ve meyveler doğru saklanmazlarsa çabuk bozulurlar. Ancak ömürlerini uzatmanın ve bozulmalarını önlemenin basit bir yolu var.

Saklama Kaplarına Dikkat

Sebze ve meyveleri hava geçirmez kaplarda saklamak çürümeyi yavaşlatır ve nem dışarı çıkmaz ve böylece sağlıklı kalırlar. Ancak bazı sebzelerin hava sirkülasyonuna ihtiyacı vardır. Bu nedenle delikli kaplar veya poşetler kullanarak nefes almalarını sağlayın.

Sebze ve Meyveleri Ayrı Saklayın

Sebze ve meyveler olgunlaşma hızları farklıdır ve bazı meyveler etilen gazı salgılar. Bu gaz sebzeleri çürütür. Sebze ve meyveleri ayrı saklamak sebzelerin ömrünü uzatır.

Buzdolabı Sıcaklığı

Sebzelerin tazeliği için doğru buzdolabı sıcaklığı önemlidir. Sebzelik bölmesi için ideal sıcaklık 1-4°C’dir.

Yıkamadan Saklayın

Sebzeleri yıkamadan saklamak çürümeyi yavaşlatır. Çünkü yıkama nemin hızla buharlaşmasına neden olur ve çürümeyi hızlandırır.

Kağıt Havlu Kullanın

Yeşil yapraklı sebzeleri nemli bir kağıt havluya sararak daha nemli ve taze tutun. Ayrıca sebzelik bölmesine nem emici paketler koymak da fazla nemi alarak çürümeyi önler.

Düzenli Kontrol

Buzdolabının sebzelik kısmını düzenli kontrol edin ve bozulan sebzeleri çıkarın. Bu, diğerlerinin çürümesini önler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.