enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2308
EURO
37,0045
ALTIN
3.022,06
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Tükürük ile DNA analizi yapan şirket iflasın eşiğinde: 14 milyon kişinin DNA’sı ellerinde

Tükürük ile DNA analizi yapan şirket iflasın eşiğinde: 14 milyon kişinin DNA’sı ellerinde
Advert
21.10.2024 17:13
2
A+
A-

Yaklaşık 20 yıl önce kurulan 23andMe, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketlerinden biri haline geldi. Son yıllarda DNA analiziyle adından sıkça söz ettiren şirket, dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın basit genetik test hizmetinden yararlanmasını sağladı. Bu hizmet, tükürük testi yapılması ve ayrıntılı DNA analizi için şirkete geri gönderilmesini içeriyordu.

Ancak 23andMe son dönemde zor bir dönemden geçiyor. Şirket, elindeki 14 milyonu aşkın genetik verinin akıbeti konusunda endişelere yol açan bir iflasın eşiğinde.

23andMe’nin CEO’su Anne Wojcicki, müşteri gizliliğine bağlı olduklarını ve mevcut gizlilik politikalarını sürdüreceklerini açıkladı.

23andMe’nin iflasın eşiğine gelmesinin ardındaki nedenler karmaşık. 2021’deki halka arzından sonra hızla düşüş yaşayan şirketin değeri %97’den fazla azaldı. 2023’te yaklaşık yedi milyon kullanıcıyı etkileyen büyük bir veri ihlali yaşayan 23andMe, 30 milyon dolarlık bir toplu davayla da karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz ay, şirketin kurucusunun 23andMe’yi özel şirket yapma planlarının ortaya çıkmasının ardından yedi bağımsız yöneticisi istifa etti. Henüz kar elde edememiş olan şirketin iflasın eşiğinde olduğu bildirildi.

Bu durumun genetik verilerin geniş depoları için ne gibi sonuçlar doğuracağı henüz belirsiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.