enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2308
EURO
37,0045
ALTIN
3.022,06
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Sakın katılaştı diye çöpe atmayın! Kavanozun dibinde biriken tahini çözmek aslında bu kadar basitmiş

Sakın katılaştı diye çöpe atmayın! Kavanozun dibinde biriken tahini çözmek aslında bu kadar basitmiş
Advert
21.10.2024 14:52
2
A+
A-

Tahini Çözmek İçin Kolay Yöntemler

Orta Doğu mutfağında çok kullanılan tahin, hem besleyici hem de lezzetlidir. Susam tohumlarından elde edilen tahin, birçok yemekte kullanılır. Ancak zamanla kavanozun dibinde biriken tahini kullanmak zorlaşabilir. Neyse ki, bu sorunu çözmek için birkaç basit yöntem var.

Sıcak Su Banyo

Tahin dolu kavanozu, suyun kavanozun kenarlarına değmeyeceği ancak içine girmeyeceği kadar sıcak su dolu bir tencereye yerleştirin. Tahinin ısınması için birkaç dakika bekleyin.

Karıştırın

Kavanozu sudan çıkardıktan sonra bir çatal veya kaşıkla karıştırın. Bu, katı kısımların sıvı kısımlarla karışmasına yardımcı olacaktır.

Mikrodalga

Daha hızlı bir çözüm arıyorsanız, tahin kavanozunu kapaklı bir mikrodalga kabına aktarın ve 15-20 saniye mikrodalgada ısıtın. Sonra çıkarın ve karıştırın.

Sıcak Suyla Seyreltme

Tahinin kıvamını yumuşatmak için sıcak su dolu kavanoza biraz su ekleyin. Suyun ısısı tahinin daha hızlı çözülmesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.