enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2342
EURO
37,0155
ALTIN
3.023,40
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

İBB’den güneş enerjili yeni tasarım: 25 Ekim’de meydanlarda olacak

İBB’den güneş enerjili yeni tasarım: 25 Ekim’de meydanlarda olacak
Advert
20.10.2024 19:01
2
A+
A-

İstanbul’un Simgesel Tezgahları Yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin simge haline gelmiş simit, kestane ve mısır tezgahlarını modernize etmek için harekete geçti. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, 25 Ekim’de hayata geçecek.

İBB’nin açıklamasına göre, özellikle tarihi meydanlar ve Boğaz kıyısı boyunca yer alan seyyar satış üniteleri, daha estetik ve yenilikçi bir görünüm kazanacak. Tasarımların ilk örnekleri 25 Ekim’den itibaren Beşiktaş Meydanı’nda görülebilecek.

9 Farklı Konsept

İBB, meydanların dokusu dikkate alınarak farklı tasarımlar geliştirdi. Tasarımlar arasında kemerli, modern ve totem modelleri yer alıyor. Her bir model, simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımları olmak üzere 9 farklı konsept halinde sunulacak.

Enerji Verimliliği ve Kolay Temizlik

Yeni satış ünitelerinde enerji verimliliği için güneş panelleri kullanıldı. Kolay temizlik olanağı sağlayan malzemeler tercih edildi. Ayrıca kış aylarında örtü sistemi ve kullanıcıların yerle temasını kesmek için platformlar eklendi.

Beşiktaş Meydanı’nda Sergilenme

Üretilen 9 yeni tasarım, 25 Ekim Cuma günü Beşiktaş Meydanı’nda İstanbulluların beğenisine sunulacak. Yeni seyyar satış ünitelerinin İstanbul genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sonuç:

İBB’nin girişimi, İstanbul’un simgesel tezgahlarını daha estetik ve işlevsel hale getirmeyi amaçlıyor. 25 Ekim’de Beşiktaş Meydanı’nda görücüye çıkacak yeni tasarımlar, kentin geleneksel sokak lezzetleri sunumunda çağdaş bir dokunuş sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.