enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2554
EURO
37,0018
ALTIN
3.025,23
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Çinli drone üreticisi DJI, Pentagon’a dava açtı

Çinli drone üreticisi DJI, Pentagon’a dava açtı
Advert
19.10.2024 14:31
2
A+
A-

Drone Üreticisi DJI, ABD’ye Dava Açtı

Washington, D.C. – Dünyanın en büyük drone üreticisi DJI, ABD Savunma Bakanlığı tarafından Çin ordusuyla bağlantılı şirketler listesine eklenmasının ardından ABD hükümetine dava açtı.

‘Yanlış Belirlenme’ İddiası

DJI, ABD’nin tüm ticari drone’larının yarısından fazlasını sattığını ve Çin ordusuna ait olmadığını veya kontrolünde olmadığını savundu. Şirket, Pentagon’un ‘Çin askeri şirketi’ tanımlamasının yanlış olduğunu belirterek listeden çıkarılmasını talep etti.

Anlaşmaların Feshedilmesi

DJI’ın dava dilekçesinde, Savunma Bakanlığı’nın kararının sonucu olarak şirketin iş anlaşmalarını kaybettiği, ulusal güvenlik tehdidi olarak damgalandığı ve federal hükümet kurumlarıyla sözleşme yapmasının yasaklandığı öne sürüldü. Şirket ayrıca, ABD’li ve uluslararası müşterilerin mevcut sözleşmelerini feshettiklerini ve yenilerini yapmayı reddettiklerini belirtti.

Federal Mahkemeye Başvuru

DJI, Savunma Bakanlığı’nın 16 aydan uzun süredir şirketle temasa geçmediğini ve bu nedenle federal mahkemeye başvurmaktan başka seçeneklerinin kalmadığını ifade etti.

Çinli Şirketlerin Hedef Alınması

Pentagon’un güncellenen listesi, ABD ile Çin arasındaki gerilimlerin artması bağlamında yer alıyor. Listede havacılık şirketi AVIC, hafıza çipi üreticisi YMTC ve enerji şirketi CNOOC gibi büyük Çinli şirketler de bulunuyor.

Başka Bir Şirketin Davası

Mayıs ayında lidar üreticisi Hesai Group, Pentagon’un kendilerine yönelik ‘Çin askeri’ tanımlamasına itiraz etmek için dava açmıştı. Pentagon, Hesai’yi listeden çıkardı ancak daha sonra ulusal güvenlik gerekçesiyle yeniden ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.