enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

KPSS şartı yok! Kamuya 13 bin 208 personel alımı başladı: İşte detaylar…

KPSS şartı yok! Kamuya 13 bin 208 personel alımı başladı: İşte detaylar…
Advert
17.10.2024 16:09
0
A+
A-

Personel Alım Süreci Türkiye’de Başladı

Kamu kurumlarında geniş çaplı bir personel alım süreci başlatıldı. Bu süreçte, 13.208 personelin çeşitli meslek gruplarında istihdam edilmesi planlanıyor.

Başvuru Koşulları

Alımlar için KPSS ve yaş sınırı şartları aranmıyor. Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılacak. Her bakanlık için farklı başvuru süreçleri bulunuyor.

Pozisyonlar

Başvurulabilecek pozisyonlar arasında dönerci, veri uzmanı, sekreter, garson gibi meslekler öne çıkıyor.

TBMM’ye Alım

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kura yöntemiyle 275 personel alınacak. Bu pozisyonlar için emekli olma şartı aranırken, KPSS’ye girme zorunluluğu bulunmuyor.

En Büyük Alım

En büyük alım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde gerçekleştirilecek. Bu kurum, 9.690 uzman erbaş alımı yapacak.

Diğer Bakanlıklar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.390, Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı, Adalet Bakanlığı 400 icra müdürü ve yardımcıları alımı yapacak.

Engelli ve Eski Hükümlüler

Tarım ve Orman Bakanlığı, engelli ve eski hükümlüler için 8 kişilik kontenjan açtı. Diğer bakanlıklar arasında Milli Savunma Bakanlığı (69), İçişleri Bakanlığı (23) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı (15) da kadro açtı.

Başvuru Süreci

Başvurular, İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar, başvuru koşullarını detaylı olarak buradan öğrenebilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.