enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

TFF, yeni yabancı kuralı için kriterleri belirledi: Radikal değişim geliyor

TFF, yeni yabancı kuralı için kriterleri belirledi: Radikal değişim geliyor
Advert
17.10.2024 15:39
0
A+
A-

Türkiye Süper Ligi’nde Yabancı Sınırı Kalkıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig’de devrim niteliğinde bir değişiklik açıkladı. Hacıosmanoğlu, yaklaşan sezonda yabancı oyuncu sınırlamasının kalkacağını ancak belirli kriterlerin uygulanacağını belirtti.

Kriterlere Bağlı Esneklik

2025-26 sezonunda Süper Lig kulüpleri, yaş ve milli takım performansı gibi koşullara uymaları kaydıyla istedikleri sayıda yabancı oyuncu transfer edebilecek. Bu düzenlemeyle genç ve yetenekli yabancı oyuncuların lige katılımının sağlanması hedefleniyor.

Yaş Sınırı ve Milli Takım Koşulu

Yeni düzenlemeye göre, transfer edilecek yabancı oyuncuların yaşı 24’ü geçmeyecek. Kulüpler, 24 yaşından büyük sadece üç yabancı oyuncu alabilecek. Ancak bu oyuncuların transferlerinden önceki sezonda milli takımlarının maçlarının en az yüzde 75’inde oynamış olmaları gerekiyor. Bu koşul, ligin niteliksiz yabancılarla dolmasını önlemeyi amaçlıyor.

TFF 1. Lig’de Yabancı Yasağı

Diğer önemli bir değişiklik TFF 1. Lig’i etkiliyor. Önümüzdeki sezondan itibaren 1. Lig ekipleri yabancı oyuncu transfer edemeyecek. Mevcut sözleşmeleri süren yabancı oyuncular ligde oynamaya devam edecek. Bu kararla 1. Lig’in tamamen yerli oyuncuların mücadele ettiği bir platform haline gelmesi bekleniyor. Ayrıca bu düzenleme, Türk futbolunun genç yetenekleri için daha fazla fırsat yaratmayı ve altyapı yatırımlarını artırmayı amaçlıyor.

Mavi Kart Uygulamasının Sonu

Süper Lig’deki Mavi Kart statüsü de yeniden düzenleniyor. Artık Türk devletlerinden gelen veya farklı ülkelerin milli takımlarında oynayan oyuncular, Türkiye’de yabancı statüsünde değerlendirilecek. Ancak Kerem Demirbay ve Bakhtiyor Zaynutdinov gibi mevcut sözleşmeleri süren oyuncular, sözleşmeleri bitene kadar Mavi Kart avantajından yararlanmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.