enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Kredi kartı borçlarında yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor

Kredi kartı borçlarında yeni dönem 1 Kasım’da başlıyor
Advert
17.10.2024 07:18
0
A+
A-

Türkiye’de Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredilerine Yapılandırma İmkanı Sunuldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ortak kararıyla bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarında yapılandırma düzenlemesi getirildi. Bu yeni ödeme planı, borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için rahatlama sağlayacak.

Kamu Bankaları Hızla Başladı, Özel Bankalar Takipte

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapılandırma işlemlerine başlamış durumda. Şu ana kadar bu bankalar aracılığıyla 1,5 milyar TL’nin üzerinde borç yapılandırıldı. İş Bankası ve Akbank gibi özel bankalar da sürece dahil olarak yapılandırma işlemlerine başladı.

60 Aya Varan Taksitlendirme Fırsatı

Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçluları, bu düzenlemeyle borçlarını 60 aya kadar yapılandırabiliyor. Özellikle asgari ödemeyi karşılayamayan kredi kartı sahipleri, mevcut borç bakiyelerini bu süreye yayabilecek.

Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sınırladı

Merkez Bankası, bireysel kredi kartı borçlarına uygulanacak faiz oranını %3,11 olarak belirledi. Bu referans faiz oranı, tüketicilerin ödemelerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Faiz Oranları 24 Ekim’de Açıklanacak

BDDK’nın kararı doğrultusunda Merkez Bankası, kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranlarını 24 Ekim’de açıklayacak. Bu oranlar 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek. Referans oranı korunursa, borç büyüklüğüne göre değişen oranlar belirlenecek.

Başvuru Süresi 1 Yıl

İhtiyaç kredisi borçları için 30 günden fazla gecikmenin ardından ek kredi verilmeden 60 aya kadar yapılandırma yapılabiliyor. Ancak bu imkandan faydalanmak için borçluların bir yıl içinde başvurması gerekiyor.

Yapılandırma Şartları

Yapılandırma için kredi kartı borcu asgari tutarı ödenemiyorsa, borcun tamamı yapılandırılabiliyor. Yapılandırılan borcun yarısı ödenene kadar kredi kartı limiti artırılamıyor. İhtiyaç kredisi borçları için ise 30 günlük gecikmeye girenler yapılandırmadan faydalanabiliyor. Başvuruların bir yıl içinde yapılması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.