enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Nijerya Milli Takımı Libya’dan ayrıldı: 18 saatlik rezalet

Nijerya Milli Takımı Libya’dan ayrıldı: 18 saatlik rezalet
Advert
14.10.2024 20:26
2
A+
A-

Libya’daki Maçtan Çekilen Nijerya Milli Takımı

 Libya’nın doğusundaki Ibrık Havalimanı’nda 18 saat bekletildikten sonra Nijerya Milli Futbol Takımı, Bingazi’de oynanması planlanan maça çıkmama kararı alarak ülkeyi terk etti.

 Nijerya Milli Takımı, 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında yarın Bingazi’de Libya ile yapacağı karşılaşmadan çekildi.

 Nijeryalı futbolcular, ülkelerine dönmek üzere Ibrık Havalimanı’ndan ayrıldı.

 Havalimanı yetkilisi Celal Muheşhiş, basına yaptığı açıklamada, Nijerya takımının Libya’da maç oynamayı reddettiğini ve geri dönme kararı aldıklarını aktardı.

 Libya medyasındaki haberlere göre, Libya Milli Takımı da 11 Ekim’de Afrika Uluslar Kupası ön elemelerinde Nijerya’da oynadığı maç öncesinde benzer bir durumla karşılaşmıştı. Mütekabiliyet ilkesi gereği, Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre mesafedeki Ibrık Havalimanı’na indirildiği ifade edildi.

Nijerya Neden Maça Çıkmadı?

 AFCON elemelerinin ikinci turunda Libya ile karşılaşmaya hazırlanan Nijerya Milli Takımı, planlananın aksine beklemedik sorunlarla karşılaştı. Başlangıçta Nijerya Futbol Federasyonu tarafından ulaşım ve konaklama düzenlemeleri yapılan Bingazi’ye inecek olan takımın uçağı, varışlarına bir saat kala aniden rotasını değiştirdi.

 Nijerya kafilesi, karayoluyla Bingazi’ye iki saat mesafedeki küçük bir şehir olan Al Abraq’a yönlendirildi. Burada büyük bir kaosla karşılaşan takım, Libya Futbol Federasyonu tarafından ne ulaşım ne yemek ne de konaklama hizmeti alabildi. Oyuncular ve teknik ekip, ev sahibi ülkeden hiçbir iletişim almadan saatlerce beklemek zorunda kaldı.

 Durumun ciddiyetini fark eden NFF, takımı taşımak için acil olarak araçlar ayarlamaya çalıştı. Ancak beklenmedik yönlendirme bu planları altüst etti ve kafilenin hedefleri olan Bingazi’ye ulaşmak için hiçbir ulaşım imkânı olmadan havaalanında mahsur kalmasına neden oldu.

 Yaşanan bu olaylar üzerine Süper Kartallar, boykot tehdidinde bulunarak tepkilerini gösterdi. Ani sapma ve ev sahibi ülkenin ilgisizliği, takımın moralini olumsuz etkiledi ve maç hazırlıklarını sekteye uğrattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.