enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Aile hekimleri büyük miting için hazırlanıyor

Aile hekimleri büyük miting için hazırlanıyor
Advert
14.10.2024 13:20
1
A+
A-

Aile Hekimleri İçin Büyük Mağduriyet: Yeni Yönetmelik Tehlike Çanlarını Çalıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Aile Hekimliği Yönetmeliği” taslağı, aile hekimleri ve sağlık çalışanları arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, taslağın yürürlüğe girmesi halinde vatandaşların temel sağlık hizmetlerinden mahrum kalabileceği uyarısında bulundu.

Sorunlar Çözülmüyor, Yeni Sorunlar Yaratılıyor

Dr. Kandemir, sağlık sisteminde çözülmesi gereken çok sayıda sorun varken, yeni sorunlar yaratmanın mantıksız olduğunu vurguladı. “Sürdürülebilir bir sistem istiyorsak, sahadaki hekimlerle birlikte çalışmalıyız” diyen Kandemir, bu tür kararların sağlık hizmetlerinin cazibesini zedeleyebileceğini söyledi.

Haksız Yaptırımlar

Kandemir, taslak yönetmeliğin aile hekimleri üzerinde haksız yaptırımlar içerdiğini belirtti. “Hasta sayısı yetersizliği nedeniyle aile hekiminin maaşı kesilemez. Bu kabul edilemez” diyen Kandemir, Sağlık Bakanlığı’nın bu düzenlemeden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Cezalandırılacak Aile Hekimleri

Taslak yönetmeliğe göre, aile hekimleri kullandıkları ilaçlar ve uyguladıkları tedaviler nedeniyle cezalandırılabilecek. Kandemir, “Mide ilaçları, antibiyotikler ve ağrı kesiciler reçete eden hekimler ceza alacak. Bu durumda vatandaşlar ilaca ulaşamazken, aile hekimleri gelir kaybına uğrayacak” dedi.

Aile Sağlığı Merkezleri Kapanma Riski Altında

Kandemir, yönetmeliğin aile sağlığı merkezlerinin cazibesini azaltacağı ve hekimlerin sözleşmelerinin kolayca feshedilebileceği yönünde uyardı. “Hekimler birkaç cezayla işten çıkarılabilecek. Bu hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar için büyük bir risk” dedi.

19 Ekim’de Ankara’da Büyük Miting

Kandemir, tüm sağlık çalışanlarını ve vatandaşları 19 Ekim’de Ankara’da yapılacak mitinge çağırdı. “Sağlık Bakanlığı, hekimlerin taleplerini dikkate almalı. Sorunlar çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Kandemir, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların Ankara’da bir araya geleceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.