enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İsrail, Gazze’deki esirler için ayakta: ‘Netanyahu, İsraillileri ölüme terk etti’

İsrail, Gazze’deki esirler için ayakta: ‘Netanyahu, İsraillileri ölüme terk etti’
Advert
13.10.2024 10:17
2
A+
A-

İsrail’de Filistinli Esirlerin Takası İçin Gösteri

Gazze’deki Filistinli grupların esir takası talebiyle düzenlediği gösteriye çok sayıda kişi katıldı. İsrailli esirlerin aileleri de dahil olmak üzere göstericiler, Tel Aviv’in merkezindeki bir caddesinde toplandı.

Göstericiler, ateş yakıp caddeyi trafiğe kapatarak hükümetin esirler için takas anlaşması yapmasını talep etti. Esirlerin isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdılar.

Hamas’ın Gazze’deki Esirlere Dair Açıklaması

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki esirleri geri getirme sözünü vermesinin üzerinden bir yıl geçtiğini, ancak esirlerin akıbetinin hâlâ bilinmediğini belirtti.

Hamas, Refah’ta bir tünelde İsrail ordusu tarafından bulunan 6 İsrailli esirin fotoğraflarını yayınlayarak esir ailelerine seslendi. Videoda, Netanyahu’nun esirleri geri getirmek için Hamas’a askeri baskı uygulayacağına dair söz verdiğini ancak esirlerin ölü olarak döndükleri ifade edildi.

İsrail Ordusunun Açıklaması

İsrail ordusu daha önce Gazze’de bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı. Esir aileleri platformu, Netanyahu’yu esirlerin ölümünden sorumlu tuttu.

Netanyahu’nun Savunması

Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varmaya kararlı olduğunu savundu. Anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.